Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Nitišs Biķerniekos uzvar sezonas noslēdzošajā Eiropas rallijkrosa čempionāta posmā, triumfējot arī kopvērtējumā

Latvijas autobraucējs Reinis Nitišs no Set Promotion komandas svētdien Biķernieku trasē uzvarēja Eiropas čempionāta SuperCar klases sacensībās, triumfējot arī sezonas kopvērtējumā, kamēr prestižākajā pasaules čempionāta SuperCar klasē nepārspēts palika zviedrs Jūhans kristofešsons, kurš spēra soli tuvāk, lai aizstāvētu pērn izcīnīto planētas čempiona titulu.

Eiropas čempionātā Biķerniekos notika pēdējais no pieciem posmiem. Nitišs aizvadīja veiksmīgu sacīksti, kvalifikācijā ieņemot otro vietu un jau tad nodrošinot Eiropas čempiona titulu. Taču jēkabpilietis savai sezonai pielika treknu punktu, jo bija ātrākais gan savā pusfināla braucienā, gan pēc tam arī finālā.

Aiz Latvijas sportista palika francūzis Sirils Raimons, bet trešo vietu ieņēma zviedrs Antons Marklunds.

Sezonas noslēgumā Nitišam pēc pieciem etapiem bija 135 punkti, kamēr otrais ar 101 punktu palika Marklunds, bet vēl par punktu atpalika Raimons.

Nitišs 2013. gadā kļuva par Eiropas čempionu Super1600 klasē, bet gadu vēlāk viņš sensacionāli savā debijas sezonas izcīnīja trešo vietu jau pasaules čempionāta SuperCar klasē. Tiesa, nākamajos trīs gados šo panākumu atkārtot neizdevās, bet šosezon, finansiālu iemeslu dēļ Nitišs pārgāja uz Eiropas čempionāta SuperCar klasi.

Savukārt svētdien prestižākajā rallijkrosa ieskaitē - pasaules čempionāta SuperCar klasē, finālā triumfēja Kristofešsons, aiz sevis atstājot tautieti Matīasu Ēkstremu un titulēto francūzi Sebastjanu Lēbu.

Kristofešsons, kurš pērn Rīgā nodrošināja 2017. gada pasaules čempiona titulu, aizvadīja teicamas sacensības, jo uzvarēja trijos no četriem kvalifikācijas braucieniem, ka arī bija ātrākais savā pusfinālā un pēcāk arī finālā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi