Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Nitišs uzvar NEZ rallijkrosa posmā Lietuvā, palielinot pārsvaru kopvērtējumā

Nedēļas nogalē Lietuvā, Vilkiču trasē tika aizvadīts NEZ rallijkrosa čempionāta trešais posms. Uz starta NEZ 1600 klasē stājās arī šīs klases patreizējais līderis Reinis Nitišs.

Pēc aizvadītajiem brīvajiem treniņiem pirmais kvalifikācijas brauciens Nitišam izdevās labs un NEZ 1600 klasē viņš finišēja otrais, vien pussekundi atpaliekot no lietuvieša Staponkus.

Otrajā kvalifikācijas braucienā Reiņa Nitiša mašīnai pārplīsa riepa, tomēr sportists spēja lēnām tikt līdz finišam, kuru sasniedza 25.pozīcijā. Abu kvalifikācijas braucienu summā Reinim 4.vieta.

“Pēc otrā kvalifikācijas brauciena radās tāda iekšēja pārliecība, ka viss būs kārtībā. Aizmugurē uzlikām turpat nopirktas jaunas riepas un nobraucu ātri un stabili. Finālā startēju kā trešais aiz norvēģa un lietuvieša, kuri bija ieņēmuši labākās pozīcijas trasē, man atstājot ārmalu. Starta momentā turēju 7000 apgriezienu, un atceroties, ka otrā kvalifikācijas brauciena startā mašīna nogura, nospiedu gāzes pedāli līdz galam. Starts izdevās ļoti labs, kāpināju tempu un atrāvos no pārējiem”, ar gandarījumu atzīst Nitišs.  

Pēc šāda starta lielisks arī rezultāts – uzvara NEZ 1600 klasē, pie tam Reinis bija vienīgais no Vilkiču trasē startējušajiem latviešiem, kas sacensību noslēdza kā pirmais savā klasē.

2012.gada sezonā atlicis vēl tikai viens NEZ rallijkrosa posms un patlaban Reiņa Nitiša līderpozīcija NEZ 1600 klasē ir gana pārliecinoša – savu tuvāko sekotāju viņš apsteidz par 13 punktiem.

Braucējs pateicas atbalstītājiem XLtransports, Ošukalns, Brēķu studenti, īpašu paldies sakot saviem mehāniķiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi