Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Oficiāli: Hamiltons 2024.gada beigās no Mercedes pāries uz Ferrari komandu

Septiņkārtējais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions britu pilots Luiss Hamiltons 2024.gada beigās pametīs Mercedes, lai pievienotos Ferrari, ceturtdien pavēstīja abas komandas.

"Mercedes" ziņo, ka Hamiltons ir izmantojis pagājušā gada augustā noslēgtajā līgumā iestrādāto iespēju pamest komandu, šogad aizvadot pēdējo sezonu pašreizējā komandā.

"Man ir bijuši 11 brīnišķīgi gadi kopā ar šo komandu, un esmu tik lepns par to, ko esam sasnieguši kopā," saka Hamiltons.

""Mercedes" ir bijusi daļa no manas dzīves kopš 13 gadu vecuma. Tā ir vieta, kur esmu uzaudzis, tāpēc lēmums aiziet bija viens no grūtākajiem, kādu man jebkad nācies pieņemt," bilst britu pilots.

"Tomēr man ir īstais laiks spert šo soli," uzskata Hamiltons.

""Ferrari" ar prieku paziņo, ka Hamiltons komandai pievienosies, sākot ar 2025.gadu un noslēdzot vairāku gadu līgumu," teikts Itālijas komandas paziņojumā.

Jau vēstīts, ka motoru sporta ziņu portāls "Autosport" ziņoja, ka Hamiltons 2025.gadā varētu pāriet uz konkurenti "Ferrari".

"Ferrari" jau iepriekš savā sastāvā vēlējās redzēt septiņkārtējo čempionu, taču Hamiltons allaž atteica, to pamatojot ar "Mercedes" piedāvātajām labākām iespējām gūt panākumus.

Pagājušajā gadā Hamiltons vienojās par sadarbību ar "Mercedes" līdz 2025.gada sezonas beigām.

"Ferrari" pagājušajā nedēļā pavēstīja, ka pagarinājusi līgumu ar Monako pilotu Šarlu Leklēru. Komandas paziņojumā netika norādīts, uz cik ilgu laiku noslēgta jaunā vienošanās, izceļot tikai to, kas tā ļaus Leklēram pārstāvēt "Ferrari" arī pēc 2024.gada.

Hamiltons pagājušās sezonas čempionātā ierindojās trešajā vietā, bet vēl gadu iepriekš bija sestais. Savu pēdējo čempiona titulu brits izcīnīja 2020.gadā.

39 gadus vecais Hamiltons ir F-1 rekordists uzvarās (103), izcīnītajos "pole position" (104) un goda pjedestālos (197). Ar vāciešu leģendu Mihaelu Šūmaheru viņš dala rekordu izcīnītajos čempionu titulos, F-1 čempionātā uzvarot pa septiņām reizēm.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi