Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Putniņš: Arī Mercedes komanda nav neaizskarama

Pārāk ilgi Mercedes komanda ir jutusies neaizskarama, ir pienācis laiks arī tai izjust pretsparu - Sebastiāns Fetels paziņoja sestdien pēc uzvaras Singapūras GP kvalifikācijā, kad Lūiss Hamiltons un Niko Rosbergs spēja nodrošināt sev netipiski pieticīgo trešo starta rindu.

Hamiltons pēc tik vāja - vismaz pēc Mercedes standartiem - snieguma kvalifikācijā problēmas meklēja riepās, jo ar savu sniegumu un mašīnu bija pilnībā apmierināts. Tomēr čempionu komandai līdz sacīkstei tā arī neizdevās atrast zāles un ar mašīnas balansēšanu panākt konkurētspējas atgriešanos. Mercedes nespēja stabili un ar abiem riepu tipiem konkurēt ar Ferrari un pat ar Red Bull, tāpēc Rosbergs un Hamiltons iesaistījās savstarpējā cīņā. Tomēr arī tā nebija ilgstoša, jo vēlreiz pievīla Mercedes uzlabotā jaudas agregāta izturība - Hamiltona formulai nokrita skava, kas nodrošina blīvu dzesēšanas sistēmas savienojumu ar motora turbīnu. Rezultātā tika zaudēta jauda, un šādu problēmu nevar atrisināt, mainot dzinēja darbības regulējumus sacīkstes gaitā.

Niko Rosberga finišs ceturtajā pozīcijā neļāva vācietim pilnvērtīgi izmantot titula konkurenta neveiksmi un vēlreiz pierādīja Mercedes vājumu Singapūras ielās. Lūiss Hamiltons, kura pārsvars kopvērtējumā tagad sarucis līdz 41 punktam, gan bija pārliecināts, ka ar prātīgu boksu apmeklējumu stratēģiju būtu izdevies pacīnīties par pjedestālu. Tostarp Sebastiāns Fetels spēja pārdzīvot divus drošības mašīnas periodus, nosargāt līderpozīciju un izcīnīt sezonas trešo uzvaru. Tādējādi Sebs atkārtoja sava elka un drauga Mihaela Šūmahera panākumu, kurš arī savā pirmajā gadā Maranello vienībā spēja tikt pie trim uzvarām, turklāt Fetels, kurš Itālijā jau ir paguvis kļūt par tifozi pielūgsmes objektu, izcīnīja ceturto uzvaru Singapūrā, kur notikušas vien astoņas sacīkstes. "Kopumā nedēļas nogale man izdevās perfekta," sajūsmā bija vācietis, kurš vēl saglabā cerības kļūt par čempionu. "Vienīgā problēma bija saplīsusī dzēriena pudele, un sacīkstē es biju ļoti izslāpis..."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi