Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +21 °C
Apmācies
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Putniņš ziņo no F-1 Grand Prix posma: Moncā jau iet karsti

Pirmā diena Itālijas GP Moncas trasē aizritēja bez darbības trasē, tomēr ne mazāk karsti - temperatūra sasniedza +30 grādu atzīmi pēc Celsija. Tas viss netraucēja līdzjutējiem ar visu četru dienu biļetēm sarūmēties boksu celiņā un milzīgā pūlī nepacietīgi gaidīt vairāk nekā stundu, kamēr vairāki piloti visžēlīgi iznāca pie tiem uz pāris foto zibšņiem un dažiem autogrāfiem.

Piemēru pārējiem rādīja Mihaēls Šūmahers, kurš ļoti ilgi un pacietīgi parakstīja neskaitāmas fotogrāfijas un nomierināja sakarsušos itāļu līdzjutējus. Mihaēls šeit, Itālijā, joprojām ir tifozi elks, pat neskatoties uz faktu, ka viņš jau sen nevelk sarkano kombinezonu.

Tomēr vislielākais līdzjutēju skaits uz vienu kvadrātmetru, protams, bija pie Ferrari boksiem, kuros bija paslēpies Fernando Alonso. Spānis pēc avārijas Spa trasē joprojām ir pārliecinošs čempionāta līderis un oficiālajā preses konferencē ceturtdien Moncā atzina, ka pēc trieciena nedaudz ir sāpējis plecs. Tas gan netraucēs Alonso piedalīties galvenajā sacīkstē sezonā - Monca ir Ferrari bastions, un tifozi kanonizēs jebkuru komandas pilotu, kuram izdosies izcīnīt uzvaru šajā leģendārajā trasē.

Runājot par kopvērtējumu, interesants bija Alonso komentārs par to, kurš šobrīd ir viņa sīvākais sāncensis. Spānis nevilcinoties paziņoja, ka Sebastiāns Fetels - tuvākais sekotājs, un tieši tuvāko čempionāta sāncensi Alonso «segs», runājot basketbola terminoloģijā, katrā no posmiem. Tātad Moncā Alonso galvenais uzdevums ir finišēt priekšā Fetelam. Visvairāk darba preses konferencē tomēr bija Luisam Hamiltonam, kuram vairākas reizes nācās atvainoties par pagājušās nedēļas nogales izlēcienu - brits pēc kvalifikācijas savā tvitera kontā publicēja savas formulas un komandas biedra Džensona Batona mašīnas telemetrijas datu fotogrāfiju. Ne velti sākās baumas par Hamiltona pāreju uz Mercedes, tomēr pats brits par šo tēmu pilnībā atteicās runāt, paziņojot, ka viņa darbs ir pilotēt formulu.

Ņemot vērā, ka ceturtdien trasē darbība nenotiek, izdevās arī veikt kājām Moncas apli - šoreiz pretējā virzienā, jo tas deva iespēju pa ceļam satikt vairākus pilotus, kuri mācījās vai atkārtoja trasi. Galvenokārt tie bija jaunie braucēji no GP2 un GP3 sērijām, kas arī šajā trasē aizvada kārtējo posmu. Pārējie trasi iepazīs piektdienas treniņos un izmēģinās pavisam jaunu asfalta segumu no Ascari līdz pat iespaidīgi nebeidzamajam Parabolica līkumam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi