Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Rallijreida Dakara septītajā posmā uzvar mājinieks Al-Radži

Saūda Arābijas autosportists Jazīds Al-Radži svētdien svinēja uzvaru rallijreida Dakara septītajā posmā vieglo automobiļu klasē.

Pēc atpūtas dienas svētdien sportisti mēroja 453 kilometrus garo maratona posmu no Hailas līdz Sakakai.

Lielu daļu posma vadībā bija trīspadsmitkārtējais čempions, francūzis Stefans Petransels ("Mini"), taču pēdējos simts kilometros Al-Radži ("Overdrive Toyota") nodrošināja sev uzvaru. Saūda Arābijas autosportists finišēja pēc četrām stundām 21 minūtes un 59 sekundēm, Petransels atpalika 48 sekundes, bet trešo vietu ieguvušais spānis Karlos Sainss ("Mini") bija minūti un 15 sekundes lēnāks.

Divas minūtes un 48 sekundes aiz uzvarētāja finišēja katarietis Nasers Al-Atija ("Toyota Gazoo").

"Darījām, ko varējām, lai gan divreiz sabojājām riepas," pēc finiša teica Al-Radži. Tāpat riepu pārsita arī Petransela ekipāža, kas 40 kilometrus pirms finiša bija spiesta piestāt un remontēt savu spēkratu.

Kopvērtējumā līderis ir Petransels jeb "Misters Dakāra", kurš par septiņām minūtēm 53 sekundēm apsteidz Al-Atiju, bet vairāk kā 41 minūti atpaliek Sainss.

Motociklu klasē visātrāk posmu veica amerikānis Rikijs Breibeks ("Monster Energy Honda"), kurš finišēja pēc četrām stundām 37 minūtēm un 44 sekundēm. Divas minūtes un septiņas sekundes lēnāks bija viņa komandas biedrs Hosē Ignasio Korneho no Čīles, bet vēl 12 sekundes atpalika amerikānis Kailers Houzs ("Bas Dakar KTM").

Kopvērtējumā situācija kļuvusi pavisam nokaitēta - līderis Korneho par nieka sekundi apsteidz austrālieti Tobiju Praisu (KTM). Vēl divas minūtes un desmit sekundes atpaliek Praisa komandas biedrs Sems Sanderlends no Lielbritānijas.

Svētdienas posma finišā sportisti saņēma sēru vēsti, jo šodien 68 gadu vecumā pēc ilgas cīņas ar sirds saslimšanu mūžībā devās Ibērs Oriols, kurš pirmais rallijreidā kļuva par čempionu gan vieglo auto, gan motociklu klasē.

Etiopijā dzimušais francūzis Oriols, kuram tika dota iesauka "Afrikānis", Dakāras rallijreidā piedalījās no 1995. līdz 2004.gadam.

"Dakaras" rallijreids norisinās 43.reizi, un otro reizi pēc kārtas tās notiek Saūda Arābijā. Rallijreids prologa un 12 posmu garumā noslēgsies 15.janvārī Džidā.

Pērn "Dakaras" rallijreidā vieglo automašīnu klasē uzvarēja Spānijas autosportists Karloss Sainss ("Mini"), bet motociklu ieskaitē uzvaras laurus plūca Rikijs Breibeks no ASV ("Honda").

Rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā, bet 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts. Tomēr jau nākamajā gadā tas debitēja Dienvidamerikā.

1979.gadā starp Parīzi un Senegālas galvaspilsētu Dakaru uzsāktais izturības brauciens pagājušajā gadā pirmo reizi pēc desmit gadiem Dienvidamerikā pārcēlās uz Saūda Arābiju, izraisot cilvēktiesību organizāciju dusmas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi