Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Sainss izcīna trešo Dakaras titulu

Pieredzējušais Spānijas autosportists Karloss Sainss piektdien jau trešo reizi karjerā triumfēja rallijreida Dakara sacensībās, kamēr pēdējā, 12.posmā uzvaru guva Nasers Al-Atija no Kataras.

Sainss visus 12 posmus ar stūrmani Lukasu Kruzu kopumā veica 42 stundās 59 minūtēs un 17 sekundēs, braukdams ar "Honda" ražotu vieglo automašīnu.

Sainss ir labi zināmā Pirmās formulas (F-1) pilota Karlosa Sainsa juniora tēvs. Vecākais no Sainsiem "Dakara" rallijreidē iepriekš triumfēja arī 2010. un 2018.gadā.

Kopvērtējumā otro vietu ieguva "Toyota" braucējs Al-Atija, kurš līderim rallijreidā kopumā zaudēja nepilnas sešas ar pusi sekundes. Godpilnā trešā vieta 11.posma uzvarētājam no Francijas Stefanam Petranselam, kurš sacensības aizadīja "Mini" ražotajā spēkratā.

Sacensību debitants un bijušais F-1 pilots Fernando Alonso kopvērtējumā izcīnīja 13.vietu, līderim zaudēdams četras stundas 42 minūtes un 47 sekundes.

Piektdien uzvaru 12.posmā, kas arī bija pēdējais etaps rallijreidā, svinēja ar "Toyota" braucošais Al-Atija. Kataras sportists 12.posmu veica vienā stundā un 17 ar pusi minūtēs.

Otro vietu ieguva mājinieks Jasirs Hamads Saidans ("Mini"), līderim zaudēdams pusotru minūti, bet trijnieku noslēdza argentīnietis Orlando Terranova ("Mini"), kurš bija vēl par nepilnām divām minūtēm lēnāks.

Motociklu klasē piektdien ātrākais bija čīlietis Hosē Korneho-Florimo ("Honda"), kurš otrās vietas ieguvēju Rikiju Breibeku no ASV ("Honda") apsteidza par 53 sekundēm. Trešajā pozīcijā finišēja austrālietis Tobijs Praiss (KTM).

Kopvērtējumā uzvaru izcīnīja līdzšinējais līderis Breibeks, kurš tuvāko sekotāju čīlieti Pavlo Kintanilju ("Husqvarna") apsteidza par 16 minūtēm un 26 sekundēm. Trešo pozīciju ieguva pērnā gada čempions Praiss (KTM) no Austrālijas.

Svētdien rallijreidā bija sēru diena, jo dzīvību pēc avārijā gūtajām traumām zaudēja portugāļu motociklists Paulu Gonkalvešs.

"Dakaras" rallijreids norisinājās 42.reizi un šogad sacensības pirmo reizi notika Saūda Arābijā. Rallijreids 12 posmu garumā noslēdzās piektdien ar finišu Rijādas izklaides parkā "Qiddiya".

Pērn "Dakaras" rallijreidā vieglo automašīnu klasē uzvarēja Kataras autosportists Nasers Al-Atija, bet motociklu ieskaitē uzvaras laurus plūca austrālietis Tobijs Praiss.

Rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā, bet 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts, savukārt jau nākamajā gadā debitēja Dienvidamerikā. Plānots, ka Saūda Arābija sacensības uzņems turpmākos piecus gadus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Merzļikinam un Blue Jackets sagrāve pret Jets

Graujošu zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē svētdien piedzīvoja Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins un viņa pārstāvētā Kolumbusas Blue Jackets komanda, kas savā la...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi