Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Spēcīgā konkurencē noskaidroti ātrākie Latvijas autokrosa čempionāta 2. posmā Pilskalnos

Aizvadītajā nedēļas nogalē, sporta kompleksā Pilskalni, norisinājās Latvijas autokrosa čempionāta un kausa otrais sacensību posms. Uz starta stājās vairāk nekā 90 autokrosa braucēji no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Mainīgo laika apstākļu dēļ, skatītājiem bija iespēja vērot spraigas cīņas visās ieskaites klasēs.

Par šovu izvērtās Open 2500 klases fināla brauciens. Pēc pirmā līkuma, vadībā izvirzījās Ints Jeršovs, pēc aizvada pus apļa, Inta Subaru automašīnai atvērās motora pārsegs un sportistam nācās turpināt braucienu ar pasliktinātu redzamību. Braucējs spēja noturēt savu pozīciju un finišu sasniegt pirmais, izcīnot uzvaru arī otrajā šīs sezonas posmā.

Ints Jeršovs, pirmās vietas ieguvējs Open 2500 klasē: “Šķiet, ka šajā trasē nevar viss notikt tik gludi, ja atmiņa neviļ, šī ir pirmā uzvara Pilskalnos. Pēc daudz aizvadītām sacīkstēm šeit, šodien viss salikās! Pēc kvalifikācijām motortelpa bija “piedzīta” pilna ar ūdeni, protams, problēmas ar starteri, bonusā arī pārsegs vaļā. Tad atliek pašam saprast, ko darīt, stāties malā, zaudēt ātrumu vai turpināt cīņu, es spēju turpināt, tas nenācās viegli, jo redzēt kaut ko bija teju neiespējami, braucu uz aklo un rezultātā – uzvara!”

2000 Super salonautomašīnu klasē iespaidīgs sastāvs, plašāk pārstāvētā klase sezonas otrajā posmā. Visas dienas garumā lielākās cīņas starp pagājušā gada čempionu Ritvaru Kārkliņu, vicečempionu Ivo Gabrānu un baušķenieku Tomu Edušu. Fināla braucienā sportisti stājas uz starta pirmajā rindā, diemžēl Toma Eduša automašīna neizturēja un sportistam nācās izstāties. Kārkliņš un Gabrāns sīvā cīņā sadalīja goda pjedestāla pirmo un otro pakāpienu, trešais Jānis Orbidāns.

“Diena izvērtās ļoti labi, starti sanāca un viss bija forši. Par laikapstākļiem, jāsaka, ka noteicošais bija starta pozīcija startā, citādi tas netraucē braukt. Nācās pacīnīties, darījām visu un sasniedzām uzvaru! Paldies rīkotājiem par pasākumu, protams, visiem atbalstītājiem, ģimenei un mehāniķiem,” emocijās dalās 2000 Super klases uzvarētājs Ritvars Kārkliņš.

Sīvas cīņas arī pārējās klasēs, diena sagādāja pārbaudījumus un dažādus izaicinājumus visiem dalībniekiem. Dienas noslēgumā apbalvoti labākie deviņās ieskaites klasēs.

Latvijas autokrosa čempionāta un kausa nākamais sacensību posms norisināsies Vecpils autotrasē, 30. jūlijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi