Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Skujiņam pēc teicama sezonas starta rekordaugstā 37. vieta Pasaules rangā

Pēdējo 20 gadu laikā augstāko pozīciju UCI Pasaules rangā starp Latvijas šosejas riteņbraucējiem sasniedzis Toms Skujiņš, kurš pēc teicamā sezonas starta pakāpies uz 37. vietu. Rangā iekļauti 3305 profesionāli velosportisti. Nāciju vērtējumā Latvijai ļoti augstā 23. vieta.

Arī šajā sezonā Starptautiskā Riteņbraukšanas savienība (UCI) pasaules ranga kārtību nav mainījusi. Sportisti cīnās par ranga punktiem gada griezumā. Nākamajā sezonā iegūtie punkti ir jāaizstāv. Lai arī pērn Latvijas šosejas riteņbraucēji ar Tomu Skujiņu guva lieliskus rezultātus, tomēr kvotu samazinājums, neļaus uz Parīzes Olimpiskajām spēlēm aizvest vairāk par vienam vīram un vienai dāmai.

Aktuālajā Pasaules rangā vīru konkurencē pie punktiem tikuši 3305 sportisti. Par lielu prieku Latvijas sporta līdzjutējiem rekordaugstu pozīciju sasniedzis Baltijas valstu pārliecinoši pirmais numurs Toms Skujiņš. 32 gadus vecais carnikavietis pakāpies uz 37. vietu. Tik augstu neviens no Latvijas profesionāļiem nebija atradies vismaz pēdējo 20 gadu laikā.

Pie treneriem Jāņa Krišlauka un Vitālija Smirnova šosejas riteņbraukšanas pamatu apguvušais Skujiņš gada griezumā spējis tikt pie 1593 punktiem. Svaigā atmiņā Toma izcilais sniegums “Strade Bianche”, kur tika izcīnīta otrā vieta. Pie UCI punktiem Toms ticis visās sacensībās, kurās startējis.

TOP 1000 vietas nopelnījuši vēl virkne latviešu. Krists Neilands pēc sekmīgajiem startiem “Strade Bianche” un “Tirreno Adriatico” veicis septiņu vietu kāpumu un tagad ar 387 punktiem atrodas 242. vietā. Emīls Liepiņš ir 401 (217 punkti). 632. pozīcija Mārtiņam Pluto, 743. Aleksam Krastam, bet 779. Kristiānam Belohvoščikam.

Ranga līderis ir slovēnis Tadejs Pogačars, kurš nopelnījis 6968 punktus. Viņam seko Jonass Vingegārds (6350,5) un Remko Evenpūls (6195).

Nāciju vērtējumā pirmā ir Beļģija. Seko Dānija un Slovēnija. Latvija 120 valstu konkurencē ir ļoti augstajā 23. vietā.  Mūsu vīri apsteiguši tādas lielas valstis kā Poliju, Čehiju un Eritreju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi