Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Deivisa kausa duelī pirmajās vienspēlēs Latviju pārstāvēs Gulbis un Ozoliņš

Deivisa kausa duelī ar Ēģipti Latvijas komandā pirmajās vienspēlēs kortā dosies Ernests Gulbis un Kārlis Ozoliņš, informē rīkotāji.

Piektdien un sestdien nacionālajā tenisa centrā Lielupe norisināsies Deivisa kausa Pasaules otrās grupas "play-off" spēles.

Latvijas izlases kapteinis Deniss Pavlovs ceturtdien apstiprināja, ka Latvijas izlases pirmais numurs šajās cīņās būs Gulbis, bet otrais numurs būs Ozoliņš. Savukārt Ēģiptes izlases kapteinis Mostafa Naims Dalams paziņoja, ka vienspēles aizvadīs Mohameds Safvats un Karims Mohameds Mamouns.

Pēc izlozes tika noskaidrots, ka Deivisa kausa "play-off" izcīņu piektdien atklās Ozoliņš, kurš spēkosies ar Safvatu. Dienas turpinājumā Latvijas izlases līderis Gulbis aizvadīs spēli pret Mamounu. 

Deivisa kausa otrajā dienā Gulbis spēlēs pret Safvatu, bet Ozoliņš spēkosies ar Mamounu. Pēc abām dienas vienspēlēm tiks aizvadīta arī dubultspēle, kurā Gulbis un Mārtiņš Podžus spēlēs pret Safvatu un Mamounu. Tiesa, atkarībā no dueļa rezultāta un citiem apstākļiem, spēļu sadalījums var mainīties.

Deivisa kausa "play-off" kārtā uzvarēs tā komanda, kas izcīnīs trīs uzvaras. Ja pēc četrām vienspēlēm rezultāts būs 2-2, tad visu izšķirs dubultspēle.

Kā ziņots iepriekš, pēc trīs gadu pārtraukuma Deivisa kauss atgriežas savu skatītāju priekšā. Pēdējo reizi Deivisa kausa spēles Latvijā tika aizvadītas 2017.gadā, kad Jelgavā tika atzīts Norvēģijas tenisa izlases pārākums. 

Šis gads būs īpašs ar to, ka Latvijas izlases rindās būs valsts pirmā rakete Gulbis, pieredzes bagātākie izlases spēlētāji Podžus un Artūrs Lazdiņš, Vācijā uzaugušais Roberts Štrombahs, kā arī šī gada Austrālijas atklātā junioru čempionāta pusfinālists Ozoliņš.

Latvijas pirmā rakete Gulbis aizvadītajā nedēļā spēlēja Po Challenger sērijas turnīrā, kurā izcīnīja sešas uzvaras pēc kārtas un piekto reizi karjerā virs galvas cēla "Challenger" raudzes trofeju. Lieliskais sniegums turnīrā viņam deva 100 ranga punktus, ATP rangā pakāpjoties par 59 vietām un ieņemot 161.pozīciju.

Podžus ir 438.pozīcijā, Štrombahs ieņem 668.vietu, Lazdiņš ir dalītā 1507.pozīcijā, bet Austrālijas atklātā čempionāta junioru turnīra pusfinālists Ozoliņš reitingā nav atrodams.

Teicamu iepriekšējo nedēļu aizvadīja arī Ozoliņš, kurš Slovākijā Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) Trnavas M15 turnīra finālā ar 4-6, 4-6 piekāpās ukrainim Danilo Kaļeņičenko. Ukrainas sportists sacensībās bija izlikts ar ceturto numuru un reitingā ieņēma 501.vietu.

Otrdien tirdzniecības centrā Spice Latvijas tenisisti tikās ar vietējiem medijiem, kā arī līdzjutējiem. Šajā pasākumā savā redzējumā par gaidāmo turnīru dalījās arī Gulbis, kurš atklāja, ka šobrīd jūtas fiziski labi, taču lielākas problēmas šajā vecumā sagādājot atjaunošanās. Tāpat viņš norādīja, ka tieši viņš ir uzskatāms par šī dueļa favorītu.

Tenisists arī pauda, ka laukums Lielupē viņam ir nedaudz par lēnu un mīkstu, tomēr tas netraucēšot parādīt labāko sniegumu.

Ēģiptiešiem reitingā visaugstāk ir Safvats, kurš ieņem 132.vietu, Mamouns ir 391.pozīcijā, Šerifs Sabrī atrodams 1749.vietā, bet Amrs Elsajeds Abdu Ahmeds Mohameds rangā nav atrodams. 

Latvieši ar Ēģiptes izlasi pēdējo reizi cīnījās 2012.gadā. Pēc jaunā Deivisa kausa izspēles formāta Latvijas valstsvienība šobrīd atrodas Pasaules otrajā grupā un uzvaras gadījumā septembrī cīnīsies izslēgšanas spēlēs par iekļūšanu pirmajā grupā.

Pēdējo reizi Deivisa kausa spēles Latvijā tika aizvadītas 2017.gadā, kad Jelgavā tika atzīts Norvēģijas tenisa izlases pārākums. Pret nākamo pretinieci Ēģipti Latvijas izlasei jau vienreiz ir izdevies izcīnīt panākumu - 2012.gadā Latvijas izlases līderis Ernests Gulbis kaldināja uzvaru pār Ēģiptes tenisistiem.

Jau ziņots, ka Latvijas vīriešu tenisa izlase septembrī aizvadīja spēles Deivisa kausa Eiropas trešajā grupā, kas norisinājās Grieķijas galvaspilsētā Atēnās. Latvijas valstvienībai izdevās pārliecinoši ar rezultātu 3-0 uzvarēt Ziemeļmaķedonijas un Melnkalnes izlasi, taču vēlāk tika atzīts Igaunijas un Grieķijas izlases pārākums. Šajās spēlēs Latvijas izlasi pārstāvēja brāļi Mārtiņš un Jānis Podžus, Artūrs Lazdiņš un debitants Roberts Štrombahs, savukārt pie kapteiņa stūres bija Deniss Pavlovs.

Deivisa kauss ir galvenās tenisa sacensības vīriešu izlasēm, ko organizē Starptautiskā Tenisa federācija (ITF) jau kopš 1900.gada. Sākotnēji tās tika organizētas kā sacensības starp ASV un Lielbritānijas izlasēm, bet šobrīd tās ir lielākās ikgadējās starptautiskās komandu sacensības. Latvijas izlase šajā turnīrā piedalās kopš 1993.gada, pašlaik atrodas Eiropas/Āfrikas zonas otrajā grupā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi