Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Džokovičs uzvarētajā finālā lielāko enerģiju smēlies no meitas

Serbu tenisists Novaks Džokovičs svētdien ASV atklātā tenisa turnīra finālspēlē trīs setos pieveica neitrālo sportistu Daņiilu Medvedevu un izcīnīja savu 24. Grand Slam titulu. Intervijā Eurosport serbs atzīst, ka uzvara nāca smagi, tomēr vislielāko enerģiju spēles gaitā viņš smēlās no meitas.

Džokovičs pēc uzvaras atzina, ka pēdējā spēlē pret Medvedevu bija grūti. “Šobrīd es nespēju noticēt, ka esmu uzvarējis. Tuvojoties mača beigām, es spēju domāt tikai par to, kā sasniegt finišu, jo biju ļoti noguris. Otrais spēles sets bija viens no garākajiem setiem, kādus jebkad esmu pieredzējis, tāpēc zināju, ka Daņiils nepadosies bez cīņas. Manuprāt, lielāko daļu otrā seta Daņiils bija labākais spēlētājs laukumā, bet trešajā setā abi jau spēlējām tikai par izdzīvošanu un iespējamo uzvaru,” skaidro Džokovičs.

“Šis man ir bijis ļoti veiksmīgs gads, tāpēc esmu lepns par paveikto. Es esmu uzvarējis trīs no četriem “Grand Slam” turnīriem. Domāju, ka panākumu atslēga ir spēja atrast pareizo spēles ritmu pareizajā laikā, spēlēt agresīvi, kad tas ir iespējams, izsitot pretinieku no ritma,” pēc uzvaras pārdomās dalās Džokovičs.

Serbu tenisists arī atzīst, ka enerģiju spēlējot smēlās no savas meitas. “Es visu spēli skatījos uz savu meitu. Viņa sēdēja pirmajā rindā un uz mani skatījās, kad es sēdēju uz soliņa, un mēs vairākas reizes viens otram uzsmaidījām. Viņai ir tikai seši gadi, un brīžos, kad man bija nepieciešams sajust mieru, viņa uz mani paskatījās un palīdzēja. Kad uzvarēju, devos pie viņas - viņa šajā spēlē palīdzēja visvairāk. Spēlējot es izjutu visu savu tuvinieku atbalstu - meitas, sievas, dēla un vecāku, tāpēc šī “Grand Slam” trofeja pieder arī viņiem,” skaidro Džokovičs.

Septiņu “Grand Slam” titulu ieguvējs un “Eurosport” eksperts Mats Vilanders pēc Novaka uzvaras saka: “Šī bija īpaša uzvara Novakam. Redzēt viņu iegūstam vēl vienu “Grand Slam” titulu pēc tik aizraujošas spēles ir iespaidīgi. Uzvarēt “Grand Slam” ir viena lieta, bet atkal būt pasaules vadošajam tenisistam, kad labāko topos iekļūst aizvien jaunāki spēlētāji, ir pārsteidzoši. Tas nozīmē, ka Novaks konsekventi uzvar turnīrus uz dažādiem segumiem un pret neskaitāmiem pretiniekiem. Manuprāt, lietas, kas Novaku padarīja vāju iepriekš, tagad viņu padara stiprāku - viņa domāšanas veids, ķermeņa valoda, nogurums, kas piespiež padoties spēlē. Es uzskatu, ka arī nākamajā sezonā viņš varētu iegūt trīs vai četrus “Grand Slam” titulus, mentāli viņš tam ir gatavs.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi