Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Gulbis atgriezies ATP ranga TOP 200

Latvijas pirmā rakete vīriešu tenisā Ernests Gulbis jaunākajā ATP rangā, kas publicēts pirmdien, atgriezies pasaules ranga labāko divsimtniekā un pašlaik ieņem 198.pozīciju.

Pašlaik 29 gadus vecais Gulbis šo kalendāro gadu sāka ar pasaules rangā ieņemtu 199.vietu, tomēr pēcāk viņš zaudēja piecas vietas un noslīdēja uz 204.pozīciju. Pēc divu nedēļu uzturēšanās šajā vietā viņš tagad pacēlies par sešām pozīcijām un atgriezies pasaules labāko divsimtniekā.

Latvietis nepiedalījās sezonas pirmajā Grand Slam turnīrā - Austrālijas atklātajā čempionātā. Tā vietā viņš sacentās Vācijā notikušajā Koblencas Challenger sērijas turnīrā, kur pirmajā kārtā piekāpās pasaules sestā simta tenisistam Benjaminam Hasanam. Pēc tam viņš vēl Francijā piedalījās arī Rennas Challenger turnīrā un aizkļuva līdz otrajai kārtai, kur zaudēja tā brīža astotā simta tenisistam Manjuelam Gināram.

Latvijas tenisistam šie bija pirmie mači kopš pagājušā gada oktobra, kad, startējot ar īpašo ielūgumu, viņš atgriezās ATP apritē un Vīnes ATP World Tour 500 sērijas turnīra pirmajā kārtā bez lieliem variantiem ar 3-6, 3-6 zaudēja francūzim Žilam Simonam. Latvijas tenisists ATP pamatturnīros nav uzvarējis kopš pērnā gada ASV atklātā čempionāta septembrī.

Pērn Gulbis nokrita arī līdz pasaules ranga 589.pozīcijai, uz brīdi zaudējot Latvijas pirmās raketes godu, taču kopš jūlija sāka pakāpenisku kāpumu.

Gulbis jau ilgu laiku cīnījies ar veselības problēmām un pērn turnīros lielākoties piedalījās ar aizsargāto rangu vai organizatoru piešķirtiem īpašajiem ielūgumiem. Tāpat novembrī krievu modele Tamara Kopalejšvili, kura ilgāku laiku bija latvieša draudzene, sociālajos tīklos pavēstīja, ka apprecējusies ar tenisistu.

Tikmēr Latvijas otrā rakete šobrīd ir Mārtiņš Podžus, kurš jaunākajā rangā atguvis piecas vietas un tagad atrodas 561.pozīcijā. Savukārt pērn uz brīdi Gulbim valsts pirmās raketes godu atņēmušais Miķelis Lībietis, kurš novembrī guva smagu Ahileja cīpslas traumu, pēc kuras paredzama ilgstoša atlabšana, saglabājis 1138.pozīciju.

Vēl no Latvijas sportistiem Artūrs Lazdiņš ieņem 1386.vietu, kamēr dalītā 1595.vietā atrodas Roberts Grīnvalds un Krišjānis Stabiņš. Savukārt 17 gadus vecais Mārtiņš Rocēns ATP rangā atrodas dalītā 1828.pozīcijā.

Savukārt no ranga izkritis apritē vairs neesošais Jānis Podžus.

Stabiņš 2017.gada sākumā bija sparingpartneris planētas septītajai raketei dāmu tenisā Aļonai Ostapenko, bet vēlāk trenēja ASV pārstāvi Varvaru Ļepčenko, tāpēc pats pērn daudz nespēlēja.

Tikmēr ranga līdera godu saglabājis Rafaels Nadals no Spānijas, bet viņam seko šveicietis Rodžers Federers, kurš svētdien jau sesto reizi karjerā uzvarēja Austrālijas atklātajā čempionātā. Tikmēr trešais tagad ir Šveices leģendas uzveiktais horvāts Marins Čiličs, kurš pakāpies no sestās pozīcijas. Līdz šim Horvātijas tenisists pasaules rangā vēl nebija bijis tik augstu.

Svētdien finālā Federers bija pārāks ar 6-2, 6-7 (5:7), 6-3, 3-6, 6-1, tiekot arī pie sava 20.Grand Slam titula karjerā. Līdz šim pie sešiem Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētāja tituliem bija ticis tikai serbs Novaks Džokovičs.

Savukārt no trešās uz ceturto vietu noslīdējis bulgārs Grigors Dimitrovs, kuram seko Vācijas pārstāvis Aleksandrs Zverevs un austrietis Dominiks Tīms. Arī šie tenisisti atkāpušies par vienu pozīciju.

Septīto vietu tikmēr saglabājis beļģis Dāvids Gofēns, kamēr astotais tagad ir amerikānis Džeks Soks, pakāpjoties par vienu pozīciju. Uzreiz aiz viņa, arī veicot minimālus kāpumus, ir argentīnietis Huans Martins del Potro un spānis Pavlo Karrenjo-Busta.

Tikmēr ārpus pirmā desmitnieka izkritis šveicietis Stans Vavrinka, kurš Austrālijas atklātajā čempionātā cieta zaudējumu otrajā kārtā. Viņš noslīdējis uz 15.pozīciju, kamēr bijušais pasaules ranga pirmais numurs Džokovičs tagad atrodams 12.vietā. Lejupslīdi tikmēr turpina savainotais britu tenisists Endijs Marejs, kurš tagad atrodas vien 20.pozīcijā, bet viņa atgriešanās kortā varētu notikt vien pēc dažiem mēnešiem.

Savukārt ATP dubultspēļu rangā Lībietis zaudējis četras vietas un ieņem 181.pozīciju. Savukārt Rūdolfs Mednis dubultspēlēs ieņem 1454.vietu, kamēr Mikus Losbergs atrodas 1481.pozīcijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šilovs: Nevarēju pievilt komandas biedrus

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, aizvadot ceturto spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, centies parādīt savu labāko sniegumu, lai nepieviltu komandas biedrus, sarunā ar Zie...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi