Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Gulbis Gštādes turnīra ceturtdaļfinālā piekāpjas itālim Fonjīni

Latvijas vīru tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis Šveicē notiekošā Gštādes ATP World Tour 250 sērijas ceturtdaļfināla mačā piektdien ar 3-6, 6-4, 3-6 zaudēja itālim Fabio Fonjīni. Gulbim šis bija pirmais ceturtdaļfināls kopš 2015.gada oktobra, kad viņš Valensijas ATP World Tour 500 turnīrā aizkļuva līdz pusfinālam.

Gulbis ATP rangā ieņem 313.vietu, bet sasniegtais ceturtdaļfināls devis 45 ATP ranga punktus, kas ļaus atgriezties ranga trešajā simtā. Latvijas tenisists kopš pērnā gada augusta cīnījies ar veselības problēmām un Gštādes turnīrā viņš varēja piedalīties ar aizsargāto rangu.

Tikmēr Fonjīni ATP rangā ieņem 31.pozīciju un turnīrā izlikts ar ceturto numuru.

Gulbis maču iesāka ar pārliecinoši uzvarētu servi, turklāt otrajā geimā pie pretinieka serves panāca 40:15, taču neizmantoja divas breikubmbas, kas itālim ļāva panākt izlīdzinājumu. Pilnīgi identiska iespēja turpinājumā bija Fonjīni, taču šoreiz Gulbis bija tas, kurš atspēlēja divas breikbumbas. Tiesa, savu nākamo servi latvietis zaudēja, bet pēc sestā geima jau nonāca iedzinējos ar 2-4.

Turpinājumā uzvarēja servētāji, taču devītajā geimā Itālijas tenisists vēlreiz nobreikoja Gulbi, līdz ar to setā uzvarot ar 6-3.

Otrajā setā tikai Gulbis tika pie breika iespējas, ko arī trešajā geimā izmantoja, nākamajā jau panākot 3-1. Turpinājumā tenisisti savas serves nosargāja, tādējādi otrajā setā ar 6-4 uzvarēja latvietis.

Trešā seta otrajā geimā Gulbis atspēlēja divas breikbumbas, taču savu nākamo servi viņš zaudēja, nonākot iedzinējos ar 1-3. Astotajā geimā Fonjīni pie savas serves panāca 40:0 un ieguva vismaz trīs mačbumbas, taču Gulbis tās atspēlēja un vēl neļāva itālim pielikt punktu spēlei. Tiesa, nākamajā geimā Fonjīni tomēr uzvarēja, tādējādi Gulbis setā zaudēja ar 4-6 un apstājās turnīra ceturtdaļfinālā.

Pusfinālā Fonjīni tiksies ar spāni Roverto Bautistu Agutu, kurš rangā ieņem 18.vietu un turnīrā izlikts ar otro numuru. Aguts ceturtdaļfinālā ar 6-3, 6-4 pārspēja ATP ranga 82.numuru Denisu Istominu no Uzbekistānas.

Abi tenisisti savā starpā tikušies sešas reizes, Gulbim izcīnot četras uzvaras. Iepriekšējā tikšanās bija 2014.gadā Pekinas ATP World Tour 500 turnīra pirmajā kārtā, kurā latvietis uzvarēja ar 6-3, 6-4.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi