Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Gulbis Marseļā piedzīvo zaudējumu kvalifikācijas turnīra otrajā kārtā

Latvijas vīriešu tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis pirmdien Marseļā piedzīvoja zaudējumu ATP World Tour 250 sērijas turnīra Open 13 Provence kvalifikācijas otrajā kārtā, tādējādi neiekļūstot pamatturnīrā.

Pasaules ranga 189.rakete Gulbis otrajā kvalifikācijas kārtā ar 2-6, 4-6 piekāpās Aleksam Molčanam no Slovākijas (ATP 286.)

Uzvaras gadījumā Gulbis būtu sasniedzis Marseļas ATP "World Tour 250" pamatturnīru. 

Pirmā seta ievadā Gulbis nespēja nosargāt savu servi un pēc diviem geimiem bija iedzinējos ar 0-2. Savus otrās serves geimus slovāks izspēlēja droši, bet Gulbim ceturtajā geimā ar grūtībām izdevās nenonākt iedzinējos ar 0-4. Arī nākamo servi Gulbis spēja nosargāt, taču astotajā geimā Slovākijas tenisists ar ceturto mēģinājumu izrādījās pārāks. Molčans setu uzvarēja ar rezultātu 6-2.

Otrais sets aizritēja krietni sīvākā cīņā, pēc astoņiem geimiem rezultāta tablo vēstot neizšķirtu 4-4. Devītajā geimā slovāks Gulbim neļāva uzvarēt nevienu punktu un ātri panāca 5-4, bet Latvijas tenisists savā piektajā serves geimā drīz vien nonāca iedzinējos ar 15:40. Pirmo mačbumbu Gulbis atspēlēja, bet otrais mēģinājums nebija veiksmīgs, viņam spēlēs piedzīvojot neveiksmi ar rezultātu 2-6, 4-6.

Par uzvaru pirmajā kvalifikācijas kārtā Gulbis nopelnīja sešus ATP ranga punktus.

Svētdien Gulbis pirmajā mačā ar 6-2, 6-4 pārspēja Slovākijas tenisistu Filipu Horanski (ATP 170.), kurš kvalifikācijas turnīrā bija izsēts ar sesto numuru.

Iepriekšējās sacensībās Singapūrā Latvijas tenisists nepārvarēja ATP "World Tour 250" sērijas turnīra pirmo kārtu, ar 5-7, 4-6 zaudējot Itālijas tenisistam Roberto Markoram (ATP 191.).

Šosezon ATP pamatturnīros Gulbis ATP un "Challenger" sērijas turnīros, ieskaitot kvalifikāciju, deviņās cīņās uzvarējis trīsreiz.

Gadu tenisists sāka ar zaudējumu Austrālijas atklātā čempionāta kvalifikācijas pirmajā kārtā Dohā, ar 6-7 (2:7) un 3-6 piekāpjoties Blažam Rolam no Slovēnijas (ATP 154.).

Sekoja divas neveiksmes ATP "Challenger" sērijas sacensībās - ar 4-6, 5-7 Stambulā pirmajā kvalifikācijas kārtā pret Dominikānas Republikas tenisistu Roberto Sidu Subervi (ATP 231.) un ar 4-6, 6-7 (3:7) Francijas pilsētā Kempērā pirmajā kārtā pret itāli Federiko Gajo (ATP 136.), kurš turnīrā bija izlikts ar piekto numuru.

Desmit zaudējumu sēriju Gulbis pārtrauca Bjellas "Challenger" turnīra pirmajā kārtā Itālijā. Tenisists pirmajā kārtā ar 4-6, 6-3, 6-4 pārspēja mājinieku Raulu Brankaco (ATP 373.). Uzvaru turnīros latvietis nebija svinējis kopš augusta.

Otrajā kārtā ar 6-1, 6-4 tika uzvarēts Dmitrijs Popko no Kazahstānas (ATP 170.), bet cīņā par iekļūšanu pusfinālā Gulbis ar 2-6, 4-6 piekāpās itālim Lorenco Museti (ATP 122.), kurš turnīrā bija izlikts ar septīto numuru.

Karjeras laikā Gulbis ir izcīnījis sešus turnīra uzvarētāja titulus vienspēlē.

Turnīrs Marseļā uz cietā seguma noritēs līdz 14.martam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi