Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Gulbis turpina piedzīvot lejupslīdi ATP rangā

Pašlaik nespēlējošais Latvijas tenisists Ernests Gulbis jaunākajā ATP rangā, kas publicēts pirmdien, zaudējis vēl divas vietas un pašlaik ieņem vien 148.pozīciju.

Pirms nedēļas Gulbis piedzīvoja kritumu par 40 vietām un ieņēma 146.pozīciju.

Tik zemu ATP vienspēļu rangā Gulbis nav bijis kopš 2012.gada oktobra beigām, kad atradās 151.pozīcijā. Pēc tam latvietis uzlaboja savas pozīcijas, kam augstākais punkts bija 2014.gada jūnijā - toreiz sportists pēc veiksmīga Francijas atklātā čempionāta pakāpās līdz pat desmitajai vietai.

Gulbis traumas dēļ septembrī nepiedalījās ASV atklātajā čempionātā, turklāt atsauca dalību arī citos turnīros. Lai gan izskanēja informācija, ka latvietis varētu atgriezties kortā oktobrī, viņš šo sezonu jau ir noslēdzis.

Tikmēr valsts otrā rakete Lībietis šonedēļ zaudējis pozīcijas un tagad atrodams 359.vietā. Pirms dažām nedēļām sasniegtā 354.pozīcija bija viņa karjeras rekords. Augustā Lībietis pirmo reizi karjerā iekļuva starp ranga 400 labākajiem tenisistiem, ieņemot 381.vietu, bet vēlāk atkal no ceturtā simta izkrita.

Mārtiņš Podžus šonedēļ zaudējis trīs vietas un tagad ir 772.pozīcijā, bet Krišjānis Stabiņš ieņem 1000.pozīciju. Savukārt 1343.pozīcijā ir Artūrs Lazdiņš, 18 gadus vecais Rūdolfs Mednis atrodams 1522.vietā, bet Jānis Podžus ieņem 1623.pozīciju.

Pasaules ranga līderis joprojām ir serbs Novāks Džokovičs, kuram seko divkārtējais olimpiskais čempions Endijs Marejs no Lielbritānijas. Trešo vietu ieņem ASV atklātā čempionāta uzvarētājs Stans Vavrinka no Šveices, kamēr pirmajam trijniekam tagad seko japānis Kei Nišikori.

Teorētiski pēc šīs nedēļas Marejs var kļūt par jauno ATP ranga līderi. Tādā gadījumā viņam nepieciešams triumfēt šonedēļ Parīzē gaidāmajās Masters sacensībās, kamēr Džokovičs nedrīkst sasniegt finālu.

Savukārt no ceturtās uz piekto vietu noslīdējis Kanādas pārstāvis Milošs Raoničs, bet viņam seko titulētais spānis Rafaels Nadals, kamēr septītais tagad ir francūzis Gaels Monfiss. Astoto pozīciju ieņem austrietis Dominiks Tīms, viņam seko leģendārais šveicietis Rodžers Federers, kurš veselības problēmu dēļ šosezon vairs nestartēs, bet pirmo desmitnieku noslēdz Marins Čiličs no Horvātijas.

Šomēnes bija pirmā reize kopš 2003.gada, kad ATP ranga pirmajā četriniekā nebija atrodams ne Nadals, ne Federers.

Iepriekšējā nedēļā norisinājās divi ATP World Tour 500 sērijas turnīri. Austrijas galvaspilsētā Vīnē notikušajā turnīrā par uzvarētāju kļuva Marejs, kurš finālā ar rezultātu 6-3, 7-6 (8:6) pārspēja Žo Vilfrīdu Tsongu. Britu tenisists ATP turnīros šobrīd guvis jau 15 panākumus pēc kārtas. Savukārt turnīrā Bāzelē labākais bija Čiličs, kurš izšķirošajā mačā ar 6-1, 7-6 (7:5) pārspēja Nišikori. Horvāts svētdien tika pie sava otrā titula šosezon, bet augusta beigās viņš Sinsinati Masters 1000 turnīra finālā sarūgtināja Mareju.

ATP dubultspēļu rangā Lībietis ieguvis divas vietas un tagad pakāpies uz rekordaugsto 290.pozīciju. Dvīņubrāļi Mārtiņš un Jānis Podži atrodas attiecīgi 1072. un 1074.vietā, bet Stabiņš ir 1154.pozīcijā. Savukārt Lazdiņš ieņem 1162.vietu, kamēr Mednis ir 1302.pozīcijā, bet Roberts Grīnvalds atrodams 1494.vietā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Šī bija mūsu labākā spēle turnīrā

Pret Slovākijas izlasi parādītais sniegums bijis labākais, kādu šajā turnīrā Latvijas hokejisti ir demonstrējuši, pēc uzvaras pasaules čempionāta mačā sarunā ar žurnālistiem sacīja valstsvienīb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi