Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Gulbis un Marcinkēviča lūkos iekļūt US Open pamatturnīrā

Latvijas tenisisti Ernests Gulbis un Diāna Marcinkēviča pirmdien aizvadīs savas pirmās cīņas pēdējā šīs sezonas Grand Slam turnīra kvalifikācijā, mēģinot iekļūt US Open pamatsacensībās.

Gulbis (ATP 124.) pirmajā kvalifikācijas kārtā tiksies ar japāni Josuki Vatanuki, kurš ATP rangā ieņem 228. pozīciju. Mača sākums paredzēts ap plkst. 21 pēc Latvijas laika. Abi tenisisti iepriekš savā starpā nav tikušies.

Šogad Gulbis aizvada neveiksmīgu sezonu, jo viņš 31 vienspēļu mačā izcīnījis tikai septiņas uzvaras, turklāt viņam bija septiņu zaudējumu sērija. Vēl vienā no pēdējiem mačiem viņš izstājās.

Vislabāk Gulbim šogad veicās Indijā notikušajā Mahārāštras ATP World Tour 250 sacensībās, kur izdevās aizkļūt līdz ceturtdaļfinālam. Tiesa, tas bija pirmais šī gada turnīrs, un kopš tā Latvijas tenisistam ne reizi nav izdevies tikt tālāk par otro kārtu.

Tikmēr Vatanuke šosezon aizvadījis 26 spēles, kurās 11 reizes izdevies uzvarēt. Tomēr tenisists teju vai visus turnīrus aizvadījis Challenger līmenī un vienīgo reizi ATP turnīrā šogad spēlēja februārī ATP World Tour 250 sacensībās. Japānis karjeras laikā pie tituliem vēl nav ticis.

Gulbis US Open spēlēs jau 12 reizi, bet vislabāk veicies pirmajā gadā, kad izdevās aizkļūt līdz astotdaļfinālam. Zīmīgi, ka šī būs tikai otrā reize, kad latvietis sacensības sāks no kvalifikācijas turnīra. Savukārt viņa pretiniekam šī būs debija US Open turnīrā.

Plkst. 18 kortā dosies Marcinkēviča (WTA 204.), kura kvalifikācijas pirmajā kārtā spēkosies ar Ludmilu Samsonovu (WTA 133.).

Abas tenisistes savā starpā tikušās vienreiz, kad pērn Francijas pilsētas Senmalo turnīra kvalifikācijā pārāka ar 7-5, 2-6, 6-2 bija Samsonova.

Marcinkēviča šosezon aizvadījusi 46 vienspēļu mačus, 21 no tiem izcīnot uzvaru, tomēr lielākā daļa no turnīriem bijuši zemākas raudzes, startējot Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) Pasaules tūres sacensībās. Savukārt Samsonova kortā kāpusi 41 reizi, izcīnot 21 panākumu. Arī viņa šogad piedalījusies ITF turnīros, tomēr bez tiem, Samsonova uzspēlēja arī Francijas atklātā čempionāta pamatturnīrā, kā arī jūlija beigās Palermo sasniedza International raudzes sacensību pusfinālu.

Neviena no sportistēm karjeras laikā WTA trofejas nav izcīnījušas. Samsonova šogad debitēs US Open turnīrā, kamēr Marcinkēviča spēkus šajā turnīrā izmēģināja 2015. gadā, kad izstājās pirmajā kārtā.

Prestižajā turnīrā startēs arī abas vadošās Latvijas tenisistes - Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi