Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

Gulbis un Ostapenko Vimbldonas turnīra pirmajā kārtā bijuši starp labākajiem pretinieku breikotājiem

Latvijas tenisisti Ernests Gulbis un Aļona Ostapenko Vimbldonas čempionāta pirmās kārtas mačos bijuši starp labākajiem pretinieku servju lauzējiem.

Kā zināms, Latvijas tenisistiem gada trešais Grand Slam turnīrs iesācies veiksmīgi, jo visi trīs guva uzvaras pirmās kārtas mačos - vīriešu vienspēlēs vien ATP ranga sestajā simtā esošais Gulbis ar 6-1, 6-1, 6-2 uzvarēja veterānu Viktoru Estrelju-Burgosu no Dominikānas Republikas, izcīnot vien savu trešo uzvaru šosezon, bet dāmām Ostapenko ar 6-0, 1-6, 6-3 pārspēja Baltkrievijas tenisisti Aļaksandru Sasnoviču, kamēr Anastasija Sevastova ar 6-1, 7-6 (7:3) uzvarēja Kazahstānu pārstāvošo Jūliju Putincevu.

Pēc pirmās spēļu kārtas statistiski starp labākajiem dažviet ir arī Latvijas sportisti. Tā Gulbis pirmajā kārtā septiņas reizes lauza pretinieka servi, kas ir dalīts sestais labākais rādītājs turnīrā līdz šim. Līderis ar deviņiem breikiem ir bosnietis Damirs Džumhurs, kurš trijos setos sagrāva Renco Olivo no Argentīnas. Tikmēr Ostapenko ar sešiem breikiem dala sesto vietu starp dāmām, kur līdere ar jau 12 realizētām breika iespējām ir slovāku tenisiste Dominika Cibulkova. Viņa pirmajā kārtā ar 6-3, 3-6, 9-7 apspēlēja Andrea Petkoviču no Vācijas, kura šajā statistikas rādītājā ar 11 breikiem ir otrā.

Tikmēr breikbumbu realizācijas procentā Sevastova ar 83% (5 no 6) dala astoto vietu, kamēr Ostapenko ar 75% (6 no 8) ir dalītā 13.pozīcijā.

Latvijas tenisisti gan pēc pirmās kārtas nav labāko divdesmitniekā, piemēram, serves ātruma ieskaitē, bet ATP ranga 589.vietā esošais Gulbis ir viszemāk rangā esošais sportists, kurš vēl turpina sacensības.

LETA jau vēstīja, ka otrdien Latvijas dāmas aizvadīs otrās kārtas cīņas. Kā pirmā kortā izies ar 18.numuru izliktā Sevastova, kura trešajā galvenajā kortā plkst.13.30 pēc Latvijas laika, ja ļaus laikapstākļi, uzsāks cīņu ar Heteri Vatsoni no Lielbritānijas. Savukārt ar 13.numuru izliktās Ostapenko cīņa ar kanādieti Fransuāzu Abandu būs kā noslēdzošā kortā, kuram piešķirts 12.numurs. Duelis, visticamāk, nesāksies ātrāk par plkst.19 pēc Latvijas laika.

Tikmēr Gulbis nākamajā mačā ceturtdien spēkosies ar argentīnieti Huanu Martinu del Potro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi