Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Kerbere apstājas Vimbldonas čempionāta astotdaļfinālā un zaudēs planētas pirmās raketes godu

Vācijas tenisiste Angelika Kerbere pirmdien cieta zaudējumu Vimbldonas čempionāta astotdaļfinālā, līdz ar to zaudēs planētas pirmās raketes godu.

Kerbere ar rezultātu 6-4, 4-6, 4-6 piekāpās 2015.gada sacensību finālistei Garvinjei Mugurusai, kura rangā šobrīd atrodama vien 15.vietā, bet turnīrā bija izlikta ar 14.numuru.

Pērn Kerbere sacensībās spēlēja finālā, piekāpjoties amerikānietei Serēnai Viljamsai, kura šogad turnīrā nestartē grūtniecības dēļ. Līdz ar to bija trīs pretendentes, kuras pēc turnīra varētu kļūt par pasaules ranga līderi.

Ranga līderei Kerberei Vimbldonā bija jāaizstāv pērn par finālu iegūtie 1300 punkti, kamēr rumānietei Simonai Halepai, kura arī sasniegusi astotdaļfinālu, 430 punkti, bet čehietei Karolīnai Plīškovai bija jāaizstāv vien 70 punkti, bet viņa piekto gadu pēc kārtas zaudēja otrajā kārtā. Pirms turnīra sākuma Kerberei bija 115 punktu pārsvars pār Halepu un 180 punktu pārsvars pār Plīškovu. Pašlaik virtuālajā vadībā ir Plīškova, bet Halepai, lai kļūtu par līderi, šajā turnīrā jāsasniedz vismaz pusfināls. Tikmēr Kerbere izstājusies no cīņas par pirmās raketes godu un nākamajā nedēļā pasaules rangā, visticamāk, būs trešā.

Kerbere par WTA ranga līderi kļuva pērn septembrī pēc triumfa ASV atklātajā čempionātā. Viņa pirmo pozīciju noturēja 20 nedēļas, tomēr pēc tam, kad Viljamsa uzvarēja Austrālijas atklātajās meistarsacīkstēs, viņa atguva pasaules ranga pirmo pozīciju. Maija sākumā, kad jau Serēna Viljamsa bija pavēstījusi par grūtniecību, Kerbere vēlreiz uz dažām nedēļām vadību zaudēja, bet nākamajā nedēļā Halepa vai Plīškova pirmo pozīciju iegūs pirmoreiz karjerā..

Pērnā gada Austrālijas un ASV atklāto čempionātu uzvarētājai Kerberei vislabākais sasniegums Vimbldonā ir pērn sasniegtais fināls. Savukārt Mugurusa titulam mačā spēlēja aizpērn.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas tenisa zvaigzne Aļona Ostapenko Vimbldonas atklātā čempionāta ceturtās kārtas spēlē pirmdien ar rezultātu 6-3, 7-6 (8:6) pieveica ukrainieti Jeļinu Svitoļinu, sasniedzot šī turnīra ceturtdaļfinālu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi