Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Latvijas volejbolistēm zaudējums Eiropas U-20 čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmajā mačā

Latvijas izlase trešdien Šauļos ar zaudējumu Ukrainai uzsāka Eiropas U-20 meistarsacīkšu kvalifikācijas pirmo posmu, kas vienlaicīgi ir arī Austrumeiropas Volejbola zonālās asociācijas (EEVZA) čempionāts.

Ingunas Minusas vadītās Latvijas juniores piekāpās Ukrainai ar 0-3 (15:25, 22:25, 21:25).

Latvijas komandā rezultatīvākā ar astoņiem punktiem bija Anna Cepurīte, septiņus punktus guva Kristīne Leskinoviča, sešus - Katrīna Struka.

Ukrainietēm 11 punktus sakrāja Bohdana Hricika, bet pa deviņiem punktiem guva Marharita Geiko un Kima Žarkova.

Latvijas Volejbola federācija (LVF) ziņo, ka pirmajā setā ukrainietes pēc Hricikas uzbrukuma panāca 8:1. Pēc Arinas Sosinovičas uzbrukuma Latvijai izdevās pietuvoties līdz 7:11, bet pēc Anastasijas Horbačenko "eisa" ukrainietes atguva komfortablu 16:8 pārsvaru, setu pēc vēl vienas viņas netveramas serves uzvarot ar 25:15.

Otro setu Latvija ar Leskinovičas bloku un uzbrukumu sāka ar 2:0 vadību. Pēc Žarkovas uzbrukuma Ukraina pirmoreiz setā izvirzījās vadībā (5:4), pēc Hricikas uzbrukuma panākot 9:5. Pēc Sosinovičas "eisa" Latvija pietuvojās līdz 10:11, bet nākamos trīs punktus atkal guva ukrainietes. Pēc Lauras Vāveres uzbrukuma Latvijai izdevās pietuvoties līdz 17:18, bet izšķirošo pārsvaru Ukraina ieguva ar četriem pēc kārtas gūtiem punktiem, panākot 24:19 un setu uzvarot ar 25:22.

Trešajā setā ukrainietes rezultātā atrāvās, pēc Kristinas Starostenko uzbrukuma gūstot piecus punktus pēc kārtas (8:3). Katrīnas Strukas "eiss" deva 6:8, bet pēc tam Ukraina atjaunoja lielāku pārsvaru un pēc Hricikas uzbrukuma uzvarēja ar 25:21.

"Pirmajai spēlei bija labi. Pirmā cīņa parādīja, kuras spēlētājas labāk tiek galā ar starta satraukumu un spēj saglabāt aukstasinību. Tagad zinām, kā varam sakārtot komandas spēli, lai tiktu pie tā, ko varam," Minusas pēc spēles teikto citē LVF.

"Meitenes ir ļoti motivētas, grib tikt laukumā, spēlēt un veidot rezultātu. Mača iznākumu izšķīra nianses, arī otrā seta galotnē," saka trenere.

"Man patika, ka brīžiem mums bija ļoti labas serves, kas palīdzēja spēlēt blokā," pozitīvo atzīmē Minusa, piebilstot, ka servēs gribētos lielāku stabilitāti, tai skaitā izšķirošajos brīžos.

Dienas pirmajā spēlē Igaunija ar 3-0 (25:10, 25:15, 25:22) pārspēja Azerbaidžānu.

"Zinot, ka Azerbaidžāna šodien zaudēja trijos setos, gribētos domāt, ka tā ir turnīra vājākā komanda," par nākamajām pretiniecēm saka Minusa. "Tomēr mēs nedrīkstam pretinieces nenovērtēt, un mums svarīgi ir uzlabot savu spēli."

Ceturtdien, plkst.12 Latvija tiksies ar Azerbaidžānu, piektdien, plkst.12, - ar Poliju, sestdien, plkst.14.30 - ar Igauniju un svētdien, plkst.17, - ar Lietuvu.

Turnīra Šauļos uzvarētājas uzreiz nodrošina vietu finālturnīrā, bet otrajā kvalifikācijas kārtā iekļūst otrās līdz ceturtās vietas ieguvējas.

Spēles tiešraidē ir vērojamas Lietuvas Volejbola federācijas "YouTube" kanālā.

Otrās kārtas kvalifikācijas sacensības notiks no 4. līdz 7.aprīlim, bet finālturnīrs Bulgārijā un Īrijas galvaspilsētā Dublinā - no 5. līdz 17.augustam.

Ingunai Minusai izlasē palīdz Itālijas treneris Daniele Mario Kaprioti, statistiķis Toms Šķepasts un fizioterapeite Luisa Dombrovska.

Latvijas izlases sastāvs:

diagonālās spēlētājas - Katrīna Struka ("Rīgas Stradiņa Universitāte"/"Murjāņu Sporta ģimnāzija" (RSU/MSĢ), Anete Čelnova ("Rīgas Volejbola skola"/"Latvijas Universitāte" (RVS/LU);

otrā tempa spēlētājas - Elizabete Štolca, Kristīne Leskinoviča (abas - RSU/MSĢ), Rūta Putene, Anna Cepurīte (abas - RVS/LU), Beāte Runce (Jūrmalas sporta skola un RSU/MSĢ);

pirmā tempa spēlētājas - Marta Gintere (RVS/LU), Loreta Martinsone, Karmena Struka (abas - RSU/MSĢ);

cēlājas - Arina Sosinoviča (RVS/LU), Laura Vāvere (RSU/MSĢ);

"libero" - Aleksandra Dubovska (RVS/LU), Jasmīna Bērziņa (Freiburgas "FT 1844", Vācija).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi