Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ostapenko ar uzvaru sāk Sanktpēterburgas WTA 500 sērijas turnīru

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko pirmdien svinēja uzvaru Sanktpēterburgas WTA 500 raudzes turnīra pirmajā kārtā.

Turnīrā ar sesto numuru izliktā Ostapenko (WTA 53.) pirmajā kārtā ar 6-2, 6-2 pārspēja Paulu Badosu no Spānijas (WTA 70.).

Pirmajā setā Ostapenko uzvarēja jau pirmās breikbumbas izspēlē, bet trešajā geimā biju tuvu vēl viena punkta gūšanai, neizmantojot piecas breikbumbas, no kurām trīs bija pēc kārtas.

Septītajā geimā ar otro breikbumbu Latvijas tenisiste tomēr uzvarēja otrreiz setā, servējot Badosai, bet nākamajā geimā ar otro setpunktu panāca 6-2.

Otrajā setā pretiniece sāka ar uzvarētu savas serves geimu, taču liktenīgs viņai kļuva trešais geims, kurā viņa Ostapenko deva divas breikbumbas pēc kārtas, turnīra sestajai raketei izmantojot jau pirmo - 2-1.

Tieši tāpat bija septītajā geimā, kurā Ostapenko jau ar pirmo no divām breikbumbām panāca 5-2, mirkli vēlāk pēc zaudētas pirmās izspēles uzvarot četrās nākamajās un visā spēlē svinot panākumu ar 6-2, 6-2.

Otrajā kārtā Latvijas tenisiste tiksies ar baltkrievieti Veru Lapko (WTA 280.) vai kvalifikāciju pārvarējušo rumānieti Žaklīnu Kristjanu (WTA 160.).

Par iekļūšanu turnīra astotdaļfinālā Latvijas tenisiste nopelnīja 55 pasaules ranga punktus.

Abas tenisistes rudenī tikās "French Open" trešajā kārtā, kurā divos setos pārāka bija Spānijas tenisiste.

Ostapenko Sanktpēterburgā ieradās no Dubaijas "WTA 1000" raudzes turnīra, kur pagājušajā nedēļā cieta zaudējumu otrajā kārtā. Pirms tam viņa apstājās arī Dohas "WTA 500" turnīra otrajā kārtā. Sezonu viņa sāka Melburnā, kur "Gippsland Trophy WTA 500" turnīrā aizkļuva līdz trešajai kārtai un Austrālijas atklātajā čempionātā apstājās pirmajā kārtā.

Dohas turnīra laikā Latvijas pirmā rakete atjaunoja sadarbību ar 2013.gada Vimbldonas čempionāta uzvarētāju Marionu Bartoli, kura ģimenes pieauguma dēļ bija paņēmusi pauzi treneres arodā. Ostapenko un francūzietes sadarbība 2019.gada rudenī izvērtās ļoti veiksmīga, jo ar jauno treneri korta malā rīdziniece sasniedza divus WTA turnīru finālus pēc kārtas, vienā no tiem izcīnot uzvaru.

Badosa sezonu sāka Abū Dabī, kur gada pirmajā mačā uzvarēja Anastasiju Sevastovu, bet pēc tam apstājās "WTA 500" turnīra trešajā kārtā. Austrālijas atklātajā čempionātā viņa zaudēja pirmajā kārtā, bet šī mēneša sākumā notikušajā Lionas "WTA 250" sacensībās sasniedza pusfinālu.

Gan Ostapenko, gan Badosa šosezon deviņās spēlēs izcīnījusi piecas uzvaras.

Latvijas tenisiste karjeras laikā izcīnījusi trīs WTA titulus, tajā skaitā triumfējot Francijas atklātajā čempionātā, kamēr viņas vienaudze Badosa ir savas pirmās trofejas medībās.

Ostapenko turnīrā Sanktpēterburgā spēlē sesto reizi karjerā. Pērn viņa apstājās pirmajā kārtā, bet labāko rezultātu sasniedza pirms trim gadiem, kad aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam.

Anastasija Sevastova turnīrā Sanktpēterburgā nespēlēs.

Dubultspēlēs Ostapenko cīnīsies kopā ar krievieti Valēriju Savinihu. Viņām pretī stāsies turnīra pirmās raketes - Nadja Kičenoka no Ukrainas un Raluka Olaru no Rumānijas. Nadja ir nesenās Ostapenko pārinieces Ļudmilas Kičenokas māsa.

Sanktpēterburgā telpās notiekošais turnīrs uz cietā seguma noslēgsies svētdien.

Decembrī Sieviešu tenisa asociācija (WTA) līdz ar zīmola atjaunošanu veica arī izmaiņas tās rīkoto turnīru kategoriju nosaukumos. Izmaiņas veiktas sadarbībā ar Tenisa profesionāļu asociāciju (ATP), lai sporta veida augstākajā līmenī būtu līdzjutējiem saprotama sacensību struktūra.

Sākot ar 2021.gadu, WTA rīkotajos turnīros augstākais līmenis ir WTA 1000 (iepriekš - "Premier Mandatory" un "Premier 5"), tam seko WTA 500 ("Premier 700"), WTA 250 ("International") un WTA 125 (125 K) līmeņi. Turnīros iegūstamie punkti un naudas prēmijas palikuši tie paši, kas iepriekš.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi