Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ostapenko ASV atklātā čempionāta astotdaļfinālā uzvar Švjonteku

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko svētdien ASV atklātā čempionāta astotdaļfinālā ar rezultātu 3-6, 6-3, 6-1 uzarēja planētas pirmo raketi polieti Igu Švjonteku.

Ostapenko Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) pasaules rangā ieņem 21.pozīciju un turnīrā izsēta ar 20.numuru, bet Švjonteka ir pasaules ranga līdere. Tiesa, zaudējums Ostapenko polietei liks atvadīties no ranga līderpozīcijas, kurā viņa bija 75 nedēļas pēc kārtas, pēc nedēļas par pirmo numuru kļūstot Arinai Sabaļenkai.

Ceturtdaļfinālā mača uzvarētāja tiksies ar mājinieci Koko Gofu (WTA 6.), kura ceturtās kārtas mačā ar 6-3, 3-6, 6-1 pieveica karjeru atsākušo dānieti Karolīni Vozņacku.

ASV atklātā čempionāta labāko astoņniekā Ostapenko iekļuvusi pirmo reizi karjerā. Šogad viņa Ņujorkā nopelnījusi 430 WTA punktus, tiešsaistes rangā pakāpjoties uz 15.vietu, kā arī 450 000 ASV dolāru lielu naudas prēmiju.

Arī visās trīs iepriekšējās spēlēs uzvaru svinējusi Ostapenko. 2019.gadā Birmingemas "WTA 250" sērijas turnīra pirmajā kārtā Latvijas tenisiste uzvarēja ar 6-0, 6-2, 2021.gada Indianvelsas "WTA 1000" sacensību astotdaļfinālā - ar 6-4, 6-3, bet pērnā gada Dubaijas "WTA 1000" vēlākā sacensību uzvarētāja bija pārāka ar 4-6, 6-1, 7-6 (7:4).

Latvijas tenisiste no sešiem vienspēļu tituliem šogad ir nopelnījusi vienu, uzvarot Birmingemas "WTA 250" sērijas mačos. Pirmajā "Grand Slam" turnīrā Austrālijā viņa sasniedza ceturtdaļfinālu, bet "Roland Garros" un Vimbldonā zaudēja pirmajā spēlē.

Karjerā 15 WTA vienspēļu turnīros uzvarējusī Švjonteka šogad ir uzvarējusi Francijas atklātajās meistarsacīkstēs, Dohas un Štutgartes "WTA 500" sērijas turnīros, kā arī Varšavas "WTA 250" sacensībās, vēl sešreiz tiekot līdz sacensību pusfinālam.

Vimbldonā poliete aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, un Austrālijas atklātajā čempionātā tika līdz astotdaļfinālam.

Ostapenko šogad uzvarējusi 32 no 49 spēlēm, bet Švjontekas bilance ir 56-10.

ASV atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā svētdien iekļuva arī ar desmito numuru izsētā čehiete Karolīna Muhova (WTA 10.), kura ar 6-3, 5-7, 6-1 pārspēja Sjinjui Vanu (WTA 53.) no Ķīnas, kā arī rumāniete Sorana Kirstea (WTA 30.), kas ar 6-3, 6-3 uzvarēja ar 15.numuru izlikto šveicieti Belindu Benčiču (WTA 13.).

Sezonas pēdējais "Grand Slam" turnīrs norisināsies līdz 10.septembrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi