Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Ostapenko: Centos uzspiest Švjontekai savu spēli

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko svētdien ASV atklātā čempionāta astotdaļfināla mačā centās pretiniecei Igai Švjontekai uzspiest savu spēles stilu, preses konferencē uzsvēra Ostapenko.

Jau ziņots, ka Ostapenko svētdien ASV atklātā čempionāta astotdaļfinālā ar rezultātu 3-6, 6-3, 6-1 uzvarēja Švjonteku, kura ne tikai nolika čempiones pilnvaras, bet arī zaudēs ranga līderpozīciju.

"Pirmais sets nebija slikts, taču brīžiem sasteidzu un reizēm pietrūka kādu 10-15 centimetru. Mērķis bija turpināt spēlēt agresīvi. Otrā seta beigās sajutu savu spēli un tā arī turpinājās trešajā setā," stāstīja Ostapenko. 

"Pirms turnīriem ASV bija smagi, it kā bija labs sniegums, taču reizēm kaut kā pietrūka. Taču tagad jūtu, ka mana spēle ir atgriezusies, spēlēju brīvi un lieki daudz nedomāju," turpināja tenisiste.

Ceturtdaļfinālā Ostapenko tiksies ar ranga sestajā pozīcijā esošo mājinieci Koko Gofu, kuru pārspēja šī gada Austrālijas atklātā čempionāta astotdaļfinālā. 

"Tā būs smaga spēle pret lielisku un jaunu tenisisti. Austrālijā pret viņu bija teicams mačs. Arī šoreiz koncentrēšos savai spēlei un izbaudīšu ceturtdaļfinālu. Koko ļoti labi spēlē mājās un droši vien saņems arī publikas atbalstu," secināja Ostapenko.

Ostapenko Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) pasaules rangā ieņem 21.pozīciju un turnīrā izsēta ar 20.numuru, bet Švjonteka ir pasaules ranga līdere. Tiesa, zaudējums Ostapenko polietei liks atvadīties no ranga līderpozīcijas, kurā viņa bija 75 nedēļas pēc kārtas, nākamajā pirmdienā par pirmo numuru kļūstot Arinai Sabaļenkai.

"Pēdējos pāris gados Iga bijusi ļoti stabila tenisiste, taču tajā pat laikā viņa izjūt lielu spiedienu, lai noturētos ranga līderpozīcijā. Centos uzspiest viņai savu spēli, gūt punktus ar uzbrukuma sitieniem un cīnīties līdz mača beigām. Zināju, ka man būs iespējas un tās gaidīju. Domāju, ka mača beigās dominēju," stāstīja Ostapenko.

Latvijas tenisiste arī gaidījusi, ka Švjonteka servēs tieši virsū viņai, teica Ostapenko, uzsverot, ka polietes serve laika gaitā kļuvusi stiprāka.

"Uzskatu, ka diezgan labi uzņēmu servi, tāpēc tā man nebija liela problēma. Viņai nepatīk spēlēt pret agresīvām, ātrām un eksplozīvām pretiniecēm. Pašai serve nesanāca, šķiet, tikai pirmajā setā un arī trešajā, kad biju priekšā ar 5-0. Esmu apmierināta ar savu serves procentu un kā tā šodien strādāja," pauda Ostapenko.

ASV atklātā čempionāta labāko astoņniekā Ostapenko iekļuvusi pirmo reizi karjerā. Šogad viņa Ņujorkā nopelnījusi 430 WTA punktus, tiešsaistes rangā pakāpjoties uz 15.vietu, kā arī 450 000 ASV dolāru lielu naudas prēmiju.

Sezonas pēdējais "Grand Slam" turnīrs norisināsies līdz 10.septembrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi