Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ostapenko Francijā International turnīra otrajā kārtā uzvar traumēto Bertensu

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko trešdien Francijas pilsētā Strasbūrā International raudzes turnīra otrajā kārtā izcīnīja uzvaru pret ranga astotās vietas īpašnieci no Nīderlandes Kiki Bertensu, kura trešajā setā izstājās traumas dēļ.

WTA rangā 43.pozīcijā esošā Ostapenko ar 2-6, 6-4, 4-2 uzvarēja Bertensu (WTA 8.), kura spēli nenoslēdza traumas dēļ.

Ostapenko spēli iesāka ar servi un drīz vien izvirzījās vadībā ar 1-0. Punktu pie savas serves nopelnīja arī Bertensa, kura trešajā geimā neļāva Ostapenko uzvarēt nevienā izspēlē un lauza viņas servi - 2-1. Nākamajās trīs izspēlēs punktus guva servētāja, bet Ostapenko septītajā geimā servi zaudēja un pēc brīža cieta neveiksmi setā ar 2-6.

Otrais sets iesākās ar garu un aizraujošu izspēli, kurā Ostapenko četras reizes veiksmīgi aizstāvēja savu servi, bet beigās Bertensa ar piekto mēģinājumu panāca 1-0. Latvijas tenisiste ātri reabilitējās un, atstājot "sausā" Bertensu, atgrieza neizšķirtu 1-1. Turpinājumā Ostapenko pamatīgi nopūlējās, lai nosargātu savu otro servi, bet Bertensa "breiku" ieguva piektajā geimā, panākot 3-2.

Septītajā geimā Bertensai bija trīs iespējas atņemt Ostapenko servi, taču Latvijas tenisiste spēlēja precīzi un prasmīgi aizsargājās pret nīderlandietes uzbrukumiem (3-4). Brīdi vēlāk Bertensa vairākkārt kļūdījās, kā dēļ rezultāts kļuva neizšķirts 4-4. Uzvaru nākamajā geimā Ostapenko izcīnīja pēc vēl vienas pretinieces kļūdas, bet desmitajā geimā Bertensa pie savas serves vēlreiz palika "sausā" un piekāpās ar 4-6.

Trešā seta ievadā Bertensa ar otro iespēju atņēma Ostapenko servi, bet Latvijas tenisiste izlīdzinājumu panāca ceturtajā geimā. Īsi pēc tam Ostapenko izvirzījās vadībā ar 3-2, bet nākamajā izspēlē Bertensa vairs nespēja izsekot visām darbībām laukumā, jo potītē bija saasinājušās sāpes. Pēc zaudējuma sestajā geimā Bertensa mača galveno tiesnesi informēja, ka nespēs turpināt dalību spēlē.

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Ostapenko nopelnīja 60 vienspēļu ranga punktus. Nākamajā kārtā Ostapenko tiksies ar japānieti Nao Hibino (WTA 84.).

Jau ziņots, ka Ostapenko pirmajā kārtā ar 6-2, 6-3 centrālajā kortā pieveica Lorēnu Deivisu no ASV, kas rangā ieņem 67.vietu. Tikmēr Bertensai šī būs pirmā spēle Strasbūras turnīrā. Sākotnēji pretiniekos bija čehiete Karolīna Plīškova, taču viņa sasniedza finālu turnīrā Romā, tādējādi Strasbūrā nespēlēs.

Abas tenisistes pirmo savstarpējo spēli aizvadīja 2015.gadā, kad Polijā tikās uz māla seguma. Toreiz Ostapenko Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) līmeņa turnīrā pusfinālā bija pārāka ar 6-3, 2-6, 6-3, bet finālā cieta zaudējumu. Otrā tikšanās reize bija 2016.gadā Vimbldonas turnīra pirmajā kārtā, kad Bertensa uzvarēja ar 6-3, 6-2, bet pēdējais duelis aizvadīts pērn Madridē otrajā kārtā. Sacensībās Spānijā nīderlandiete bija pārāka ar 6-4, 6-3.

Zīmīgi, ka pērn Madridē pēc uzvaras pār Ostapenko, Bertensa nākamajā kārtā uzvarēja arī Anastasiju Sevastovu.

Ostapenko sezonu atsāka iepriekšējā nedēļā, nepārvarot Romas WTA "Premier" turnīra pirmo kārtu. Gadu viņa sāka Austrālijas atklātajā čempionātā, kur apstājās otrajā kārtā, bet pēc tam zaudēja Sanktpēterburgas turnīra pirmajā mačā un aizkļuva līdz trešajai kārtai Dohas sacensībās. Šobrīd viņa WTA tūrē astoņās spēlēs svinējusi četras uzvaras.

Romā spēlēja arī Bertensa, kura no pirmās kārtas bija brīva, bet otrajā ar 4-6, 4-6 piekāpās Slovēnijas tenisistei Polonai Hercogai. Šosezon Nīderlandes sportiste kortā devusies 16 reizes, 12 gadījumos svinot uzvaru. Tāpat šogad Bertensa uzvarēja "Premier" raudzes turnīrā Sanktpēterburgā, bet gada sākumā pirmajā "Grand Slam" turnīrā Austrālijā apstājās ceturtajā kārtā.

Ostapenko šajā turnīrā piedalās arī dubultspēļu sacensībās, kur kopā ar kanādieti Gabrielu Dabrovski izliktas ar otro numuru. Svētdien Latvijas un Kanādas duets pirmajā kārtā ar rezultātu 6-2, 3-6, 10:5 pārspēja amerikānieti Keitlinu Kristianu un meksikānieti Giljanu Olmosu, bet otrdien ceturtdaļfinālā viņas ar rezultātu 7-5, 6-1 uzveica japānietes Nao Hibino un Makoto Ninomiju.

Par pusfināla sasniegšanu Ostapenko nopelnījusi 110 WTA dubultspēļu ranga punktus.

Strasbūras WTA "International" sērijas turnīrs norisinās uz sarkanā māla seguma un tās tenisistēm ir pēdējās sacensības pirms Francijas atklātā čempionāta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi