Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Ostapenko iekļūst Sinsinati WTA 1000 turnīra otrajā kārtā

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko otrdien pēc uzvaras pār Čehijas tenisisti Karolīnu Plīškovu iekļuva Sinsinati WTA 1000 tenisa turnīra otrajā kārtā.

Ostapenko, kura WTA rangā ieņem 20.vietu, pieveica Plīškovu (WTA 25.) ar 1-6, 6-3, 6-4.

Pirmajā setā Latvijas tenisiste uzvarēja tikai geimu, ar savu servi uzvarot piekto geimu, bet trīsreiz zaudējot savas serves geimus.

Otro setu Ostapenko sāka ar uzvarētu pretinieces serves geimu, piektajā geimā panākot 4-1. Nākamajā geimā gan uzvarēja Plīškova, taču devītajā geimā Ostapenko ieguva divas breikbumbas, realizējot otro, kad pēc čehietes sitiena bumbiņa lidoja autā.

Trešo geimu ar uzvarētu geimu, servējot pretiniecei, sāka Plīškova, bet otrajā geimā Ostapenko neizmantoja četras breikbumbas.

Ceturtajā geimā ar uzbrukumu no ērtās puses Ostapenko ar sitienu šķērsām laukumam panāca 2-2, bet sestajā geimā pēc čehietes dubultkļūdas - 4-2.

Jau nākamajā geimā Plīškova vienu punktu atspēlēja (3-4), bet astotajā geimā Ostapenko ieguva divas pēc kārtas breikbumbas, Plīškovai ar sitienu autā palīdzot realizēt jau pirmo no tām.

Devītajā geimā Plīškova ar diviem sitieniem pa gala līniju panāca 4-5.

Desmitajā geimā ar dubultkļūdu un bumbiņas sitienu tīklā nākamajā izspēlē Plīškova sagādāja pretiniecei divas breikbumbas, Ostapenko realizējot jau pirmo ar sitienu no ērtās puses šķērsām laukumam.

Plīškova 13 reizes netverami servēja, kamēr Ostapenko tas izdevās vien četrreiz, Ostapenko pieļaujot arī vairāk dubultkļūdu (10:8). Turklāt čehiete laukumā trāpīja vairāk pirmo servju (65% jeb 39/60 pret 39% jeb 37/75 Ostapenko).

Ar pirmo servi čehiete sakrāja arī vairāk punktu (39:24), bet ar otro servi vairāk punktu (12:7) tika Latvijas tenisistei.

Abas tenisistes pa septiņām reizēm realizēja breikbumbas, Ostapenko to panākot 15 gadījumos, bet Plīškovai - ar 12 breikbumbām.

Visā mačā katra no tenisistēm uzvarēja pa 85 izspēlēm.

Tenisistes sava starpā iepriekš ir tikušās deviņas reizes, piecas reizes uzvaru izcīnot Plīškovai, tai skaitā abu pirmajā savstarpējā spēlē 2016.gadā Sinsinati turnīrā (6-4, 6-1). Pēdējā cīņā šogad Adelaidas turnīra 1/16 finālā Austrālijā ar 6-1, 6-3 pārāka bija Latvijas tenisiste.

Sinsinati turnīrā Ostapenko līdz šim bija piedalījusies sešas reizes, trešo kārtu sasniedzot 2021.gadā. Plīškova Sinsinati spēlē 12.reizi. 2016.gadā viņa turnīrā uzvarēja, bet 2017. un 2021.gadā sasniedza pusfinālu.

Ostapenko šosezon triumfēja Birmingemas "WTA 250" turnīrā, izcīnot savu pirmo titulu sezonā. Sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā Austrālijā viņa sasniedza ceturtdaļfinālu, bet Francijas atklātajā čempionātā un Vimbldonas čempionātā nepārvarēja otro kārtu.

Plīškova Austrālijas atklātajā čempionātā tika līdz ceturtdaļfinālam, bet "Roland Garros" un Vimbldonā zaudēja pirmajā kārtā.

Otrajā kārtā Ostapenko spēkosies ar turnīra ceturto raketi no Kazahstānas Jeļenu Ribakinu (WTA 4.), kura no pirmās kārtas spēles ir brīva.

Turnīrs no 14.līdz 20.augustam Sinsinati norisinās cietā seguma kortos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi