Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ostapenko Maiami turnīra trešajā kārtā piekāpjas pasaules ranga līderei Bārtijai

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko sestdien Maiami "WTA 1000" turnīra trešās kārtas spēlē piekāpās pasaules ranga pirmajai raketei austrālietei Ešlijai Bārtijai.

Ostapenko, kas pasaules rangā ieņem 54.pozīciju, zaudēja Bārtijai ar 3-6, 2-6.

Pirmajā geimā pasaules ranga līdere deva Ostapenko četras breikbumbas, taču tās mača garākajā geimā ar 16 izspēlēm palika neizmantotas.

Jau nākamajā geimā austrālietei pietika ar pirmo no divām breikbumbām, lai panāktu jau 2-0.

Uzvarot savas serves geimos, tenisistes nonāca līdz devītajam geimam, kurā Bārtija pielika punktu setam ar sesto setbumbu - 6-3.

Otrā seta pirmajos divos geimos uzvarēja Ostapenko. Vispirms viņa "sausā" uzvarēja, servējot pašai, bet pēc tam izmantoja pirmo breikbumbu - 2-0.

Tomēr tas bija pēdējais Latvijas tenisistes izcīnītais punkts mačā. Pretiniece izmantoja pirmo breikbumbu piektajā un septītajā geimā, ar trešo mačbumbu panākot uzvaru setā ar 6-2 un visā spēlē.

Par trešās kārtas sasniegšanu Latvijas tenisiste nopelnīja 65 WTA ranga punktus.

Abas tenisistes savā starpā līdz šim bija tikušās trīs reizes, no kurām pēdējās divās uzvarējusi Bārtija. 2017.gadā Ostapenko apturēja Bārtiju Romas turnīra kvalifikācijā, bet sezonas nogalē zaudēja pretiniecei Uhaņas sacensību pusfinālā. Pirms diviem gadiem Sidnejas turnīra pirmajā kārtā atkal pārāka bija austrāliete.

Latvijas tenisiste pirmās kārtas spēlē ar rezultātu 6-4, 6-7 (4:7), 6-1 uzvarēja ķīnieti Sjijui Vanu (WTA 135.), bet otrajā ar 6-2, 5-7, 6-3 apturēja beļģieti Kirstenu Flipkensu (WTA 94.). Tikmēr Bārtija no pirmās kārtas bija brīva, bet otrajā ar rezultātu 6-3, 4-6, 7-5 guva virsroku pār slovākieti Kristīnu Kučovu (WTA 149.).

Ostapenko kortā devās arī pagājušajā nedēļā, kad Sanktpēterburgas "WTA 500" raudzes turnīra apstājās otrajā kārtā. Latvijas tenisiste tikai otro reizi sezonā kādu turnīru iesākusi ar divām uzvarām, iepriekš to paveicot janvāri Melburnas "Gippsland Trophy" sacensību ievadā.

Bārtija sezonu sāka ar uzvaru Melburnas "Yarra Valley Classic" turnīrā, pēc tam aizkļuva līdz Austrālijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālam, bet pirms mēneša zaudēja Adelaidas sacensību pirmajā kārtā. Pirms mēneša viņa traumas dēļ atsauca dalību no Dubaijas turnīra. Pērn austrāliete, izturoties piesardzīgi pret Covid-19 pandēmiju, neatgriezās kortā pēc sezonas atsākšanās.

Ostapenko šosezon 13 spēlēs ir izcīnījusi septiņas uzvaras, bet Bārtija 14 mačos tikusi pie 11 panākumiem.

Šodien kortā aci pret aci tikās divas "French Open" eksčempiones. Ostapenko šajā turnīrā uzvarēja 2017.gadā, bet Bārtija - divus vēlāk. Abām tenisistēm tās ir līdz šim vienīgās "Grand Slam" trofejas, bet Bārtijai ir trīsreiz vairāk WTA titulu - deviņi pret trim.

Zīmīgi, ka vēl 2014.gadā Bārtija pameta profesionālo tenisu, lai pievērstos kriketam, tomēr 2016.gadā viņa atgriezās un veica strauju kāpumu pasaules rangā.

Astotdaļfinālā Bārtija tiksies ar kādu no bijušajām planētas pirmajām raketēm - vācieti Angeliki Kerberi (WTA 26.) vai baltkrievieti Viktoriju Azarenku (WTA 15.), kurām turnīrā ir attiecīgi 24. un 14.numurs.

Turnīrs Maiami uz cietā seguma norisināsies līdz 3.aprīlim. Sacensību kopējais balvu fonds mērāms 3,2 miljonu ASV dolāru apmērā.

Decembrī Sieviešu tenisa asociācija (WTA) līdz ar zīmola atjaunošanu veica arī izmaiņas tās rīkoto turnīru kategoriju nosaukumos. Izmaiņas veiktas sadarbībā ar Tenisa profesionāļu asociāciju (ATP), lai sporta veida augstākajā līmenī būtu līdzjutējiem saprotama sacensību struktūra.

Sākot ar 2021.gadu, WTA rīkotajos turnīros augstākais līmenis ir WTA 1000 (iepriekš - "Premier Mandatory" un "Premier 5"), tam seko WTA 500 ("Premier 700"), WTA 250 ("International") un WTA 125 (125 K) līmeņi. Turnīros iegūstamie punkti un naudas prēmijas palikuši tie paši, kas iepriekš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi