Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Ostapenko: Man bija lieliska sezona, tagad kārtīgi atpūtīšos

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko starpsezonā strādās pie serves uzlabošanas, kā arī stabilitātes, lai nākamajā sezonā kļūtu vēl labāka, pēc sezonas noslēguma ceturtdien pauda sportiste.

Kā vēstīts, Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete un šī gada Francijas atklātā čempionāta uzvarētāja Aļona Ostapenko ceturtdien ar skaistu uzvaru pār spēcīgo čehieti Karolīnu Plīškovu noslēdza sev un valstij vēsturisko sezonu. Sezonas noslēguma turnīra WTA Finals apakšgrupas trešajā mačā Ostapenko guva panākumu ar rezultātu 6-3, 6-1.

"Centos izbaudīt katru mirkli. Šķiet, ka spēlēju relaksēti un parādīju savu labāko spēli. Zināju, ka šis ir mans pēdējais mačs šeit un spēlēju daudz labāk nekā iepriekšējos divos mačos," pēc dueļa, kas viņai neko vairs neizšķīra, pauda Latvijas tenisiste. "Ceru, ka būšu sezonas noslēguma turnīrā vēl arī citus gadus un esmu laimīga, ka man bija šī iespēja šeit spēlēt."

Ostapenko šobrīd ir WTA ranga septītajā vietā un gadu noslēgs vai nu šajā pozīcijā, vai arī būs astotā. Savukārt Plīškova šobrīd atrodama trešajā pozīcijā, turklāt joprojām arī pretendē uz atgriešanos līderpozīcijā.

Kaut uz papīra Ostapenko un Plīškovai šajā mačā nekas neizšķīrās, jo čehiete jau bija garantējusi uzvaru apakšgrupā, bet Latvijas sportiste palika pēdējā grupā, neiekļūstot pusfinālā, dueļa uzvarētāja nopelnīja dažādus bonusus. Ostapenko šajā mačā tika pie 250 WTA ranga punktiem un turnīru kopā noslēdza ar 500 punktiem, kā arī pāra spēcīgākā sportiste guva papildus 153 000 dolāru (128 000 eiro) prēmiju.

"Katram mačam jābūt pilnībā sagatavotai, jo visas tenisistes, kuras šeit ir, spēlē ļoti labā līmenī un katrs duelis būs cīņa," Ostapenko izteica secinājumus pēc sava pirmā sezonas noslēguma turnīra, stāstot, ka šoreiz ļoti labi darbojusies pie Plīškovas serves, kā arī pati servējusi labāk nekā ierasts.

Pēc pagājušās sezonas Ostapenko pasaules rangā bija vien 43.pozīcijā, bet šī gada februārī bija noslīdējusi pat uz astoto desmitu. Tomēr vasaras sākumā Ostapenko sagādāja vienu no Latvijas sporta visu laiku lielākajām sensācijām un uzvarēja Francijas atklātajā čempionātā, arī turpinājumā darbojoties ļoti labi.

"Man bija lieliska sezona. Tagad kārtīgi atpūtīšos un tad sākšu gatavoties nākamajai sezonai, lai būtu vēl spēcīgāka. Strādāšu pie savas serves un stabilitātes. Ja būšu stabilāka, spēlēšu labāk," pauda Ostapenko. "Pirms tam gan gribu kaut kur aizdoties vienkārši atpūsties. Pavadīšu laiku ar ģimeni un draugiem."

Kaut iepriekš tika prognozēts, ka līdz sezonas beigām Ostapenko vēl sadarbosies ar treneri Anavelu Medinu-Garrigesu, Singapūrā ar viņu strādāja kādreizējais Latvijas tenisists Andis Juška.

"Mana mamma arī nākamgad joprojām būs galvenā trenere, bet, iespējams, izskatīsim iespējas strādāt arī ar citiem treneriem. Pagaidām vēl nezinu," par nākotni teica tenisiste.

Pagājušajā nedēļā Ostapenko ieguva Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) gada progresējušākās tenisistes balvu. Ostapenko šosezon tika pie saviem pirmajiem diviem WTA tituliem karjerā. Jūnijā viņa triumfēja Francijas atklātajā čempionātā, gūdama vienu no lielākajiem panākumiem Latvijas sporta vēsturē, bet septembrī uzvarēja Seulas WTA International turnīrā.

Top komentāri

sabio
s
Aļona liela malace, bet LETA gan ne. Nevajag spāņu vārdu Anabel latviskot kā Anavela- pareizi būtu Anabela vai Anabella. Vai Spānijas karalieni Izabellu tagad sauksim par Izavelu?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi