Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ostapenko sāk Strasbūras turnīru ar uzvaru

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenka pirmdien Strasbūras WTA "International" sērijas turnīra pirmajā kārtā pārspēja amerikānieti Lorēnu Deivisu un nodrošināja tikšanos otrajā kārtā ar turnīra trešo raketi Kiki Bertensu no Nīderlandes.

Ostapenko, kas WTA rangā ieņem 43.vietu, ar 6-2, 6-3 centrālajā kortā pieveica Deivisu, kas rangā ieņem 67.vietu.

Pirmajā setā neraksturīgi sev Latvijas tenisiste sāka setu ar pārliecinoši uzvarētu savas serves geimu, pēc brīža panākot jau 5-0. Septītajā geimā izservēt setu neizdevās, jo serve galīgi neklausīja, pieļaujot vairākas dubultkļūdas. Toties, servējot Deivisai, Ostapenko bija lieliska, pretiniecei zaudējot setu ar dubultkļūdu - 6-2 Latvijas tenisistes labā.

Otrais sets sanāca krietni saspringtāks. Pirmo geimu servējot Latvijas tenisiste uzvarēja "sausajā". Pārliecinoši nākamo geimu vinnēja arī pretiniece. Pēc tam gan četros geimos pēc kārtas punktu izcīnīja servi uzņemošā tenisiste, līdz šo sēriju septītajā geimā pārtrauca Ostapenko, tūlīt vēlreiz gūdama punktu, servējot Deivisai - 5-3.

Lai arī devītajā geimā pirmo izspēli vinnēja amerikāniete, ar otro mačbumbu Latvijas tenisiste panāca uzvaru - 6-2, 6-3.

Par uzvaru Ostapenko nopelnīja 30 pasaules ranga punktus.

Abas tenisistes 2017.gadā tikās Oklendas turnīra pusfinālā, kura trešajā setā Ostapenko izstājās, tādējādi uzvaru guva pretiniece. Tieši šajā turnīrā Deivisa izcīnījusi savu līdz šim vienīgo WTA titulu.

Ostapenko sezonu atsāka iepriekšējā nedēļā, nepārvarot Romas WTA "Premier" turnīra pirmo kārtu. Gadu viņa sāka Austrālijas atklātajā čempionātā, kur apstājās otrajā kārtā, bet pēc tam zaudēja Sanktpēterburgas turnīra pirmajā mačā un aizkļuva līdz trešajai kārtai Dohas sacensībās. Šobrīd viņa WTA tūrē septiņās spēlēs svinējusi trīs uzvaras.

Romā spēlēja arī Deivisa, kura nepārvarēja kvalifikāciju - pēc sezonas atsākšanās amerikānietei ir četru zaudējumu sērija. Šosezon viņa 14 spēlēs izcīnījusi piecas uzvaras, taču tikai Hobartā tikusi pie diviem panākumiem pēc kārtas.

Otrajā kārtā šī mača uzvarētāja tiksies ar turnīra trešo raketi Kiki Bertensu no Nīderlandes, kura reitingā ieņem astoto vietu. Bertensai pirmā kārta ir brīva. Sākotnēji pretiniekos bija čehiete Karolīna Plīškova, taču viņa sasniegusi finālu turnīrā Romā, tādējādi Strasbūrā nespēlēs.

Ostapenko šajā turnīrā piedalās arī dubultspēļu sacensībās, kur kopā ar kanādieti Gabrielu Dabrovski izliktas ar otro numuru. Svētdien Latvijas un Kanādas duets pirmajā kārtā ar rezultātu 6-2, 3-6, 10:5 pārspēja amerikānieti Keitlinu Kristianu un meksikānieti Giljanu Olmosu, bet ceturtdaļfinālā viņām pretī stāsies japānietes Nao Hibino un Makoto Ninomija.

Strasbūras WTA "International" sērijas turnīrs norisinās uz sarkanā māla seguma un tās tenisistēm ir pēdējās sacensības pirms Francijas atklātā čempionāta.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi