Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Ostapenko sasniedz Ostravas WTA 500 turnīra otro kārtu

Latvijas vadošā tenisiste Aļona Ostapenko trešdien Ostravas "WTA 500" sērijas turnīra pirmajā kārtā ar rezultātu 6-4, 6-0 uzvarēja krievieti Annu Bļinkovu.

Ostapenko WTA rangā ieņem 29.vietu un šajā turnīrā piedalās ar īpašo ielūgumu, bet viņas pretiniece Bļinkova pamatsacensībās iekļuva kā kvalifikācijas turnīra laimīgā zaudētāja. Viņa pasaules rangā ieņem 126.pozīciju.

Otrajā kārtā Ostapenko būs tikšanās ar turnīra ceturto raketi grieķieti Mariju Sakari (WTA 12.), kura pirmajā kārtā bija brīva.

Sasniedzot otro kārtu, Ostapenko nopelnījusi 55 WTA ranga punktus.

Latvijas tenisiste jau mača ievadā saskārās ar grūtībām pie savas serves - ja pirmajā geimā viņai izdevās atspēlēt breikbumbu, tad trešajā tika zaudēts "tīri". Pēc tam gan divi pārliecinoši breiki palīdzēja panākt 4-2, bet seta nogalē, abām tenisistēm vēlreiz atņemot vienai otrai servi, Ostapenko panāca 6-4.

Otro setu Latvijas tenisiste uzvarēja ar 6-0. Piektajā geimā rīdziniece nonāca iedzinējos a 15:40, tomēr turpinājumā atspēlēja četras breikbumbas un panāca 5-0.

Līdz šim vienīgajā savstarpējā spēlē, Ostapenko 2019.gadā dodoties pretī titulam Luksemburgas turnīrā, pusfinālā apspēlēja turnīra astoto raketi ar 3-6, 6-3, 6-2.

Iepriekšējā nedēļā Ostapenko bija jāaizstāv Luksemburgas "WTA 250" sērijas turnīra uzvarētājas tituls. Latvijas pirmā rakete tika līdz finālam, kurā ar 3-6, 6-4, 4-6 zaudēja dānietei Klārai Tausonei (WTA 70.).

Bļinkova iepriekšējo reizi spēlēja ASV atklātajā čempionātā, kur nepārvarēja pirmo kārtu.

Ostravas turnīra kvalifikācijā viņa bija izsēta ar desmito numuru un ar 6-0, 6-2 pieveica nīderlandieti Rozāliju van der Huku, kura neatrodas pasaules rangā, bet ar 1-6, 1-6 cieta sagrāvi pret francūzieti Fionu Fero (WTA 85.), tomēr kā laimīgā zaudētāja kvalificējās pamatturnīram.

Pagājušajā gadā Ostapenko Ostravas turnīrā tika līdz otrajai kārtai, tur ar 4-6, 4-6 zaudējot Onsai Žabērai no Tunisijas.

Bļinkova pagājušajā gadā Ostravā nepārvarēja kvalifikācijas otro kārtu, izstājoties savainojuma dēļ.

Ostapenko pirms fināla Luksemburgas turnīrā medicīnisku iemeslu dēļ izlaida ASV atklāto čempionātu, bet pirms tam aizkļuva līdz Sinsinati "WTA 1000" astotdaļfinālam. Šovasar rīdziniece uzvarēja Īstbornas "WTA 500" turnīrā, izcīnot ceturto titulu karjerā.

Bļinkovai lielākie panākumi šosezon bijuši "WTA 125" sērijas turnīros, jūnijā Bolas turnīrā uz māla seguma iekļūstot pusfinālā, bet jūlijā Belgradas sacensībās, arī uz māla, tiekot līdz ceturtdaļfinālam.

Ostapenko šosezon uzvarējusi 28 no 44 spēlēm, kamēr Bļinkova bijusi pārāka 14 no 36 mačiem.

Ostapenko karjeras laikā uzvarējusi četros WTA vienspēļu turnīros, kamēr Bļinkovai pirmais tituls vēl priekšā.

Turnīrs Ostravā norisinās uz cietā seguma.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi