Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Sevastova ASV atklātā čempionāta otrajā kārtā zaudē Kostjukai

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova trešdien ASV atklātā čempionāta otrajā kārtā ar rezultātu 3-6, 6-7 (5:7) zaudēja ukrainietei Martai Kostjukai.

Sevastova WTA rangā ieņem 45.vietu un šajā turnīrā bija izlikta ar 31.numuru, bet Kostjuka reitingā ieņem 137.pozīciju.

Par otrās kārtas sasniegšanu Sevastova nopelnījusi 70 WTA ranga punktus.

Abas tenisistes spēli sāk ar pārliecinošu servi, turklāt ukrainietei bija vairāki "eisi". Piektajā geimā pie rezultāta 40:15 Sevastova neizmantoja divas breikbumbas, bet nākamajā viņa pati zaudēja savu servi, kas Kostjukai ļāva iegūt vadību ar 4-2. Turpinājumā uzvarēja servētājas, Ukrainas tenisistei setā gūstot panākumu ar 6-3.

Pagalam spraigs izvērtās otrā seta pirmais geims, kurā Kostjuka neizmantoja septiņas breikbumbas un deviņas reizes rezultāts bija "vienādi", bet Sevastova tikai ar trešo piegājienu panāca 1-0. Turpinājumā iztika bez breikiem un uzvarēja servētājas, tādējādi rezultāts bija 6-6. Seta uzvarētāja tika noskaidrota taibreikā, kurā 18 gadus vecā ukrainiete nonāca iedzinējos ar 2:5, taču guva četrus punktus pēc kārtas un tika pie mačbumbas, kuru izmantoja - 7:5 un uzvara visā spēlē.

Sevastovai šajā cīņā bija viens "eiss", bet pretiniecei - pat septiņas netveramās serves. Dubultkļūdas bija attiecīgi divas un trīs. Kostjuka ar uzbrukuma sitieniem guva 30 punktus, bet Sevastova tikai piecus. Nepiespiestajās kļūdās nedaudz sliktāks rezultāts ukrainietei - 29/22.

Pirmajā kārtā Sevastova ar 6-3, 5-7, 6-4 pārspēja 16 gadus veco amerikānieti Koko Gofu (WTA 51.), bet Kostjuka ar 6-1, 6-2 sagrāva krievieti Darju Kasatkinu (WTA 70.). Sevastovai uzvara ļāva WTA tūrē pārtraukt astoņu zaudējumu sēriju, kas sākās pagājušā gada oktobrī.

Abas tenisistes iepriekš karjerā savā starpā nebija spēlējušas.

Sevastovai "US Open" ir veiksmīgākais "Grand Slam" turnīrs karjerā - viņa Ņujorkā aizpērn spēlēja pusfinālā, bet pirms tam divus gadus pēc kārtas aizspēlējās līdz ceturtdaļfinālam. Pērn solis atpakaļ, jo pērn trešajā kārtā nācās atzīt horvātietes Petras Martičas pārākumu.

Tikmēr Kostjuka "Grand Slam" turnīros ne reizi nav tikusi tālāk par trešo kārtu, bet šosezon viņa tikai Prāgas un Lionas "International" turnīros spēja sasniegt pamatsacensības, bet iepriekš sportiste startējusi Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) sacensībās. Kairā W60 raudzes sacensībās viņa šogad izcīnīja uzvaru, bet kopumā šosezon ukrainietes rēķinā 20 mači, kuros svinēti 14 panākumi.

Sevastova šosezon uzvarējusi tikai divās no 11 spēlēm, iepriekšējo panākumu gūstot Federāciju kausā, kad tika pārspēta Serēna Viljamsa. WTA tūrē liepājnieces šīs sezonas bilance ir 1-8, bet, ieskaitot arī pērno gadu, viņai bija astoņu zaudējumu sērija.

Šovasar Sevastova piedalījās divos paraugturnīros Vācijā, vienā no tiem izcīnot uzvaru. Tāpat viņa bija Latvijas izlases sastāvā Tallinā notikušajā Igaunijas-Latvijas mačsacīkstē, abās vienspēlēs piekāpjoties ziemeļu kaimiņu vadošajām tenisistēm. Ranga punkti gan šajos turnīros netika dalīti.

Jau ziņots, ka ASV atklātajā čempionātā Covid-19 pandēmijas dēļ nevarēs redzēt vairākas tenisa zvaigznes, tajā skaitā Latvijas pirmo raketi Aļonu Ostapenko.

Ņujorka martā un aprīlī bija viena no vissmagāk cietušajām ASV pilsētām, kad Covid-19 epidēmija pārņēma ASV. Pagaidu slimnīca pat tika iekārtota ASV Tenisa centra iekštelpu laukumos.

Pēc Vimbldonas čempionāta atcelšanas "US Open" kļuva par šīs sezonas otru "Grand Slam" turnīru aiz Austrālijas čempionāta. Vēl šogad paredzēts arī Francijas atklātais čempionāts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi