Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Sevastova: ASV atklātais čempionāts joprojām ir manā sezonas kalendārā

ASV atklātais čempionāts joprojām ir Anastasijas Sevastovas kalendārā, sarunā ar medijiem atklāja Latvijas tenisiste.

Jau ziņots, ka trešdien, Igaunijas-Latvijas tenisa izlašu turnīra Merks Cup otrajā mačā, Latvijas tenisiste Sevastova piekāpās igaunietei Anetei Kontaveitai, rezultātam Latvijas - Igaunijas mačā kļūstot 1-1. Sevastova, kura pasaules rangā ir 43.vietā, ar 1-6, 2-6 zaudēja Igaunijas pirmajai raketei Kontaveitai (WTA 22.).

"Nebija tik daudz iespēju un kaut kur nepaveicās, tāpēc ir tāds rezultāts. Beigās uzlaboju sniegumu, taču tobrīd bija jau par vēlu. Anete ļoti labi nospēlēja un nedeva man daudz iespēju, varu tikai viņu apsveikt. Viņai bija maz kļūdu un laba serve," sarunā ar Latvijas žurnālistiem stāstīja Sevastova, uzsverot pretinieces ātro spēli. "Sākumā domāju, ka viņa šādi neizturēs abus setus. Šodien viņa kaut ko man iedeva tikai beigās."

Lai gan turnīrā Tallinā tenisisti necīnās par ranga punktiem un brangām naudas prēmijām, viņasprāt, sacensību gars ir pietiekami spēcīgs.

"Nepatīk zaudēt, bet ir patīkama atmosfēra hallē, jo sanācis daudz cilvēku. Patīk šeit spēlēt, cerams, ka rīt būs labāks rezultāts un vairāk iespēju. Tiešām gribu uzvarēt, tāpēc negribētu domātu, ka tas ir tikai vienkārši paraugturnīrs," skaidroja Sevastova.

Ceturtdien vienspēlē Sevastovai pretī stāsies Igaunijas otrā rakete Kaia Kanepi.

"Nedz Anete, nedz Kaia nav ērtas pretinieces. Ne velti Anete labi nospēlējusi Grand Slam turnīros un uzvarējusi spēcīgas pretinieces," atzīmēja Sevastova. "Šeit trenējos tikai vienu reizi, kamēr viņa labi pārzina šo kortu. Šķita, ka bumbas brīžiem nelido. Grūti, bet rītdien būs vēl viena spēle."

Sākotnēji bija paredzēts, ka turnīrs norisināsies ārā uz māla seguma, bet laikapstākļu dēļ tas norisinās iekštelpās uz cietā seguma. "Pagājušajā nedēļā trenējos uz māla, bet pirms pāris dienām uzzinājām, ka būs jāspēlē uz cietā seguma. Tomēr saprotu, kāpēc viņi tā izvēlējās," atzina Sevastova.

Viņa pēdējo nedēļu laikā segumus mainījusi vairākas reizes, jo paraugturnīrā Berlīnē spēlēja uz zāles un citāda tipa cietā seguma.

"Mainot segumus, tagad jūtos labāk nekā pirms gada šādās situācijās. Pielāgoties cietajam segumam ir vieglāk nekā citiem, taču arī tie viens no otra atšķiras. Piemēram, šeit cietais segums ir citādāks nekā Liepājā vai Berlīnē. Vajag dažas dienas, lai pielāgotos," skaidroja Sevastova.

Sezonas turpinājumā Sevastova atkal mainīs segumu, jo grasās startēt Prāgas turnīrā uz māla. Liepājniece nav atmetusi cerības spēlēt arī ASV atklātajā čempionātā.

"US Open ir viens no maniem visveiksmīgākajiem turnīriem, tāpēc arī tas joprojām ir manā sezonas kalendārā," atzīmēja Sevastova.

Turnīrā būs kopā 11 spēles - astoņas vienspēles un trīs dubultspēles, no kurām viena būs jauktā dubultspēle.

Turnīrs norit Igaunijas galvaspilsētā Tallinā. Tondi tenisa centrā trešdien paredzētas piecas spēles - četras vienspēles un viena dubultspēle, bet dienu vēlāk būs seši dueļi, no kuriem pēdējais būs jauktā dubultspēle.

Latvijas izlases sastāvā turnīrā ir Aļona Ostapenko (WTA 41.), Anastasija Sevastova (WTA 43.), Ernests Gulbis (ATP 162.) un Kārlis Ozoliņš (ATP 1133., ITF Jun. 6.). Tieši šī četrotne šogad bija Latvijas izlases kodolā Federāciju kausa un Deivisa kausa spēlēs.

Igauniju pārstāv ziemeļu kaimiņu spēcīgākās raketes Anete Kontaveita (WTA 22.), Kaia Kanepi (WTA 99.), Jirgens Zops (ATP 540.) un Vladimirs Ivanovs (ATP. 738.). Igaunijas trešā rakete sieviešu tenisā ir Jeļena Maligina, kas WTA rangā atrodama 574.pozīcijā.

Profesionālā tenisa sezona atsāksies augustā, bet līdz tam tenisisti piedalās dažādos paraugturnīros.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi