Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Sevastova sasniedz Jūrmalas WTA International pusfinālu

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova piektdien Jūrmalas WTA International turnīra ceturtdaļfinālā ar rezultātu 7-6 (7:3), 6-2 uzvarēja rumānieti Irinu Mariju Baru.

Sevastova WTA rangā ieņem 11. vietu un šajā turnīrā izlikta ar pirmo numuru, kamēr Bara ir reitinga 213. pozīcijā.

Latvijas tenisiste par pusfināla sasniegšanu nopelnījusi 110 WTA ranga punktus, bet, uzvarot šajā turnīrā, viņa nonāks deviņu punktu attālumā no pirmā desmitnieka.

Pusfinālā viņa tiksies ar turnīra sesto numuru Anastasiju Potapovu no Krievijas, kura rangā atrodama 64. pozīcijā.

Sevastova maču iesāka ar zaudētu servi, bet jau nākamajā geimā nobreikoja pretinieci, panākot neizšķirtu. Nākamos divus geimus uzvarēja servētājas, bet turpinājumā viņas apmainījās vēl breikiem. Pavisam smags izvērtās sestais geims, kurā Sevastova 20 izspēļu laikā atspēlēja sešas breikbumbas un nosargāja savu servi.

Jau nākamajā geimā viņa pati neizmantoja vienu breikbumbu, turklāt turpinājumā zaudēja savu servi, kas rumānietei ļāva servēt par uzvaru setā. Tiesa, Sevastova pārliecinoši lauza pretinieces servi un panāca 5-5. Ar vēl vienu breiku Bara atkārtoti ieguva tiesības servēt par uzvaru setā, taču arī šoreiz savu iespēju neizmantoja. Līdz ar to seta uzvarētāja tika noskaidrota taibreikā, kurā Sevastova nonāca iedzinējos ar 2:3, bet guva piecus punktus pēc kārtas un uzvarēja setu.

Otro setu liepājniece iesāka ar diviem grūtā cīņā gūtiem breikiem, kas ļāva panākt jau 4-0. Turpinājumā uzvarēja servētājas, kas Sevastovai ļāva gūt panākumu setā ar 6-2 un iekļūt pusfinālā.

Abām tenisistēm šī ir otrā savstarpējā spēle. Pērn Maskavas WTA International turnīra otrajā kārtā ar 6-2, 6-7 (5:7), 6-4 pārāka bija Sevastova. Turnīrs Krievijas galvaspilsētā norisinājās ar nosaukumu Moscow River Cup un šogad pārcelts uz Jūrmalu, kur startē zem nosaukuma Baltic Open.

Jau ziņojām, ka Sevastova pirmajā kārtā ar 6-2, 6-1 uzveica Krievijas sportisti Varvaru Fļinku (WTA 128.), bet otrajā duelī ar 6-7 (3:7), 6-2, 6-4 pārspēja slovēnieti Dalilu Jakupoviču (WTA 147.).

Tikmēr Bara pirmajā kārtā apturēja turnīra piekto numuru Margaritu Gasparjanu no Krievijas (WTA 57.), pretiniecei trešajā setā izstājoties pie rezultāta 6-4, 4-6, 4-0 rumānietes labā. Savukārt otrajā kārtā Bara ar 7-6 (8:6), 3-6, 6-1 apspēlēja vēl vienu krievieti Valentīnu Ivahņenko (WTA 228.).

Bara iepriekšējo maču aizvadīja ceturtdien, bet Sevastova - trešdien, tādējādi liepājniecei tika viena atpūtas diena, salīdzinot ar pretinieci.

Bara ar lieliem panākumiem karjerā nav izcēlusies, pērn rangā sasniedzot savu rekordaugsto 139.pozīciju. Lielākoties ITF turnīrā startējošā rumāniete šosezon izcīnījusi 23 uzvaras un cietusi 20 zaudējumus.

Sevastova šosezon aizvadījusi 39 mačus, izcīnot 23 uzvaras. Pagājušajā nedēļā viņai Bukarestes International raudzes turnīrā neizdevās aizstāvēt pērn izcīnīto titulu.

Šī mača uzvarētāja pusfinālā tiksies ar turnīra sesto numuru Anastasiju Potapovu no Krievijas (WTA 64.).

Aģentūra LETA iepriekš jau ziņoja, ka Latvijas sieviešu otrā rakete Aļona Ostapenko vienspēlēs apstājās pirmajā kārtā, bet trešā rakete Diāna Marcinkēviča zaudēja otrajā kārtā. Tikmēr vienspēļu turnīra kvalifikāciju nepārvarēja Kamilla Bartone un Daniela Vismane.

Ostapenko palikusi vienīgā Latvijas pārstāve dubultspēļu turnīrā.

Latvija šāda līmeņa WTA sacensības uzņem pirmo reizi vēsturē. Turnīra rīkotāja ir Krievijas sporta mārketinga aģentūra ONE SGM, bet iepriekš šīs sacensības tika rīkotas Maskavā, tomēr pērn nolemts tās pārcelt uz Jūrmalu.

Baltic Open turnīrā tenisistes cīnās par 250 000 dolāru (223 000 eiro) balvu fondu, turklāt uzvarētāja iegūs 280 WTA ranga punktus.

(papildiāta visa ziņa un virsraksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi