Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Sevastova un Ostapenko 2020.gada WTA sezonu iesāks ar attiecīgi 27. un 45.vietu rangā

Latvijas vadošās tenisistes Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko 2020.gada WTA sezonu iesāks attiecīgi ar 27. un 45.vietu rangā.

Sevastova 27.vietā rangā atrodas jau kopš 21.oktobra un jau Gada balva sportā 2019 atklāja, ka pēdējās 2019.gada dienas viņa sagaidīs jau Austrālijā, kur paredzēts aizvadīt pirmo 2020.gada sezonas turnīru. Aizvadīto sezonu Sevastova iesāka ar turnīru Brisbenā, kas šogad norisināsies no 6. līdz 12.janvārim.

2019.gada sezonā Sevastova aizvadīja 51 spēli, izcīnot 29 panākumus. Tostarp arī izdevās iegūt savu vienīgo 2019.gada trofeju, kas izcīnīta mājās - Jūrmalas International raudzes turnīrā uz māla seguma. Tenisistei šis nebija tas veiksmīgākais gads, taču Francijas un Austrālijas atklātajos čempionātos izdevās aizkļūt līdz ceturtajai kārtai.

Tikmēr Ostapenko ranga 45.pozīciju ieņem jau kopš 18.novembra un savu pirmo 2020.gada sezonas turnīru viņa aizvadīs Oklendā, Jaunzēlandē. Tenisiste 2019.gada sezonā kortā devās 54 spēlēs, 27 no tām izcīnot uzvaru. Savu vienīgo titulu viņa pagājušajā sezonā izcīnīja Luksemburgā, finālā ar 6-4, 6-1 apspēlējot spēcīgo vācieti Jūliju Gērgesu. Ostapenko Lincas International turnīrā sasniedza finālu, bet labākais sniegums Grand Slam turnīros padevās ASV, kur viņa apstājās trešajā kārtā.

Latvijas trešā rakete Diāna Marcinkēviča jauno sezonu iesāks ar 265.vietu rangā, Daniela Vismane ir 495.pozīcijā, bet Kamilla Bartone ieņem 915.vietu. Rangā atrodamas arī Margarita Ignatjeva (WTA 1057.) Darja Semeņistaja (1285.).

Labākā desmitnieka augšgalā ir Austrālijas vadošā rakete un aizvadītās sezonas WTA gada labākā tenisiste Ešlija Bārtija, kura arī triumfēja sezonas noslēguma turnīrā. Otrā ir čehiete Karolīna Plīškova, tālāk seko Naomi Osaka no Japānas, bet četrinieku noslēdz rumāniete Simona Halepa. Piekto pozīciju ieņem aizvadītās sezonas WTA uzlecošā zvaigzne Bjanka Andresku no Kanādas, vietu zemāk ir ukrainiete Jeļina Svitoļina, tālāk seko Petra Kvitova no Čehijas un Belinda Benčiča no Šveices, bet devīto un desmito pozīciju, attiecīgi ieņem Kiki Bertensa no Nīderlandes un leģendārā Serēna Viljamsa no ASV.

2020.gada sezonas pirmais turnīrs paredzēts Šeņdžeņā, un tas uz cietā seguma notiks no 4. līdz 11.janvārim.

Sezonas pirmais Grand Slam turnīrs notiks Austrālijā no 20.janvāra līdz 2.februārim.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi