Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Teniss: Sevastova rangā saglabā 31.vietu, nespēlējošajam Gulbim lejupslīde

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova jaunākajā WTA rangā, kas publicēts pirmdien, saglabājusi 31.vietu, savukārt pašlaik nespēlējošais Latvijas tenisists Ernests Gulbis ATP rangā zaudējis vēl trīs vietas un tagad ieņem 106.pozīciju.

Pēc septembrī notikušā ASV atklātā čempionāta, kurā Sevastova aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, viņa pakāpās uz pasaules ranga 32.vietu, taču pāris nedēļas vēlāk sportiste savu karjeras rekordu uzlaboja vēl par divām pozīcijām.

Tikmēr Latvijas otrā rakete Aļona Ostapenko jaunākajā rangā zaudējusi vienu vietu un tagad ieņem 44.pozīciju.

Sevastova un Ostapenko iepriekšējā nedēļā zaudēja Lincas WTA International sērijas turnīra pirmajā kārtā. Sevastova pašlaik piedzīvojusi četras neveiksmes pēc kārtas, kamēr Ostapenko ir piecu zaudējumu sērija.

Abas Latvijas tenisistes šonedēļ iecerējušas startēt Maskavas WTA Premier sērijas turnīrā jeb Kremļa kausa izcīņā. Ostapenko pirmajā kārtā tiksies ar kādreizējo pasaules ranga līderi Jeļenu Jankoviču no Serbijas, kamēr Sevastova spēkosies pret kādu no kvalifikācijas sacensību veiksminiecēm.

Latvijas sieviešu tenisa trešā rakete ir Diāna Marcinkēviča, kura jaunākajā rangā atguvusi divas vietas un nu ieņem 372.pozīciju, kamēr Ernesta Gulbja pusmāsa Laura Gulbe atrodama 1148.pozīcijā. 

Pēc ASV atklātā čempionāta par jauno pasaules ranga līderi kļuva sacensību uzvarētāja Vācijas tenisiste Angelika Kerbere, kura uz otro vietu nobīdīja pieredzējušo amerikānieti Serēnu Viljamsu. ASV sportiste planētas pirmā rakete nepārtraukti bija kopš 2013.gada 18.februāra jeb 186 nedēļas pēc kārtas, kas ir slavenās vācietes Štefijas Grāfas rekorda atkārtojums.

Tikmēr WTA ranga trešo vietu saglabā poliete Agņeška Radvaņska, bet ceturto pozīciju ieņem rumāniete Simona Halepa, kamēr piekto - čehiete Karolīna Plīškova. Sestā joprojām ir spāniete Garvinje Mugurusa, bet viņai seko amerikāniete Medisona Kīza. No desmitās uz astoto vietu pakāpusies slovākiete Dominika Cibulkova, kamēr pirmo desmitnieku noslēdz krieviete Svetlana Kuzņecova un Džoanna Konta no Lielbritānijas.

Tikmēr Gulbis traumas dēļ septembrī nepiedalījās ASV atklātajā čempionātā, turklāt atsauca dalību arī citos turnīros. Lai gan izskanēja informācija, ka latvietis varētu atgriezties kortā oktobrī, pagaidām tas nav noticis. Pērn oktobra otrajā pusē Vīnē Gulbis tika līdz pusfinālam, nopelnot 180 punktus, un tie ir vienīgie punkti, kas viņam šogad vēl jāaizstāv. Nespējot to paveikt, latvietis novembri var sagaidīt vien ap 150.vietu rangā.

Tikmēr valsts otrā rakete Lībietis šonedēļ arī zaudējis trīs pozīcijas un tagad atrodams 360.vietā. Pirms pāris nedēļām sasniegtā 354.pozīcija bija viņa karjeras rekords. Augustā Lībietis pirmo reizi karjerā iekļuva starp ranga 400 labākajiem tenisistiem, ieņemot 381.vietu, bet vēlāk atkal no ceturtā simta izkrita.

Savukārt Mārtiņš Podžus šonedēļ atguvis uzreiz 63 vietas un tagad ir 753.pozīcijā, bet Krišjānis Stabiņš saglabājis 993.pozīciju. Vēl 1337.pozīcijā ir Artūrs Lazdiņš, Jānis Podžus atrodams 1436.vietā, bet 18 gadus vecais Rūdolfs Mednis ieņem 1501.pozīciju.

Pasaules ranga līderis joprojām ir serbs Novāks Džokovičs, kuram seko divkārtējais olimpiskais čempions Endijs Marejs no Lielbritānijas. Trešo vietu ieņem ASV atklātā čempionāta uzvarētājs Stans Vavrinka no Šveices, kamēr uz ceturto vietu pakāpies Kanādas pārstāvis Milošs Raoničs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Šī bija mūsu labākā spēle turnīrā

Pret Slovākijas izlasi parādītais sniegums bijis labākais, kādu šajā turnīrā Latvijas hokejisti ir demonstrējuši, pēc uzvaras pasaules čempionāta mačā sarunā ar žurnālistiem sacīja valstsvienīb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi