Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Viljamsa Ņujorkā sagrauj Šarapovu

Amerikāniete Serēna Viljamsa ASV atklātā tenisa čempionāta pirmajā kārtā negaidīti smagi sagrāva Krievijas tenisisti Mariju Šarapovu, taču, ņemot vērā, abu sportistu iepriekšējās tikšanās, tas nav liels pārsteigums, ziņo ziņu aģentūra DPA.

Cīņa starp Viljamsu un Šarapovu pirmajā kārtā tika gaidīta kā viens no dienas centrālajiem notikumiem, taču Artūra Eša vārdā nosauktajā stadionā Viljamsai vajadzēja tikai 59 minūtes, lai divu karjeras Grand Slam ieguvēju un bijušo pasaules pirmo rakešu duelī svinētu uzvaru ar 6:1, 6:1.

Abas tenisistes pēdējā laikā skārušas veselības problēmas, Viljamsai mokoties ar muguras savainojumu, bet Šarapova septiņus mēnešus nespēlēja pleca traumas dēļ.

37 gadus vecā ASV tenisiste, kura pasaules rangā ieņem astoto vietu un ar tādu pašu numuru izlikta turnīrā, pasaules 87.raketi Šarapovu 15 gadu laikā uzvarēja jau 20.reizi, vien divās iepriekšējās tikšanās reizēs atzīstot sakāvi.

"Jūs nesaprotat, cik daudz tas man nozīmē," Viljamsa teica kortā pēc mača beigām. "Es gāju laukumā pret spēlētāju, kura karjeras laikā piecreiz ir uzvarējusi Grand Slam turnīros. Viņa ir tik laba tenisiste, ka pret viņu jābūt superfokusētai. Es izbaudīju maču."

Amerikāņu zvaigznei tā bija atgriešanās Ņujorkā pēc skandalozā pagājušā gada fināla, kurā viņa ar 2:6, 4:6 zaudēja japānietei Naomi Osakai. Toreiz otrā seta astotajā geimā Viljamsa tika sodīta ar zaudētu geimu, jo mača laikā neatļauti saņēma trenera palīdzību, lauza raketi un apvainoja spēles galveno tiesnesi Karlosu Ramosu, nosaucot viņu par zagli un solot, ka viņš vairs nekad netiesās Viljamsas spēles. ASV Tenisa asociācija (USTA) lēma, ka par šiem pārkāpumiem Viljamsai jāmaksā attiecīgi četri, trīs un desmit tūkstoši dolāru (kopā 14 685 eiro).

Pirmdien viņa bija maksimāli koncentrējusies, maču sākot ar punktu servējot un turpinot ar septiņiem pēc kārtas gūtiem punktiem, pēc 1:1 pirmajā setā tiekot līdz 2:0 otrajā. Viņa atspēlēja piecas breikbumbas nākamajās divās savas serves reizēs un svinēja uzvaru pēc Šarapovas kļūdas, sitot no neērtās puses. Krievijas tenisiste nedabūja ne punkta ar otro servi - 0:10 bilance.

"Ķermenis jūtas labi, mugura - daudz labāk. Esmu sajūsmā, tas var sagādāt daudz prieka," cīņu ar nākamo pretinieci tautieti Katrīnu Makneiliju komentēja Viljamsa.

Serēnas vecākā māsa Vanesa Viljamsa, kura divreiz uzvarējusi Ņujorkā un atkārtoja turnīra rekordu ar 21.startu ASV atklātajā čempionātā, arī svinēja vieglu panākumu, ar 6:1, 6:0 apspēlējot ķīnieti Dženu Saisai.

Jau ziņots par bijušās pasaules pirmās raketes un 2016.gada turnīra čempiones vācietes Angelikas Kerberes zaudējumu pirmajā cīņā pret Francijas tenisisti Kristīnu Mladenoviču, kura pasaules rangā šobrīd ieņem 54.vietu.

"Šis gads nav bijis man labākais Grand Slam turnīros," Kerbere pēc mača teica DPA. "Mēģināšu tikt ar to galā tik labi, cik iespējams. Tāpat ar visu to, kas noticis pēdējos gados. Un ar cerību vēršos nākotnē."

Pirms gada Kerbere no turnīra atvadījās trešajā kārtā. Šāgada zaudējums ir sekojis pirmās kārtas zaudējumiem Toronto un Sinsinati turnīros un Francijas atklātajās meistarsacīkstēs, kā arī otrās kārtas neveiksmei Vimbldonā.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi