Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rimi Rīgas maratonā klātienē piedalīsies līdz 20 000 dalībnieku

Rimi Rīgas maratonā, kas norisināsies 10.oktobrī un 11.oktobrī, klātienē piedalīsies 15 000 līdz 20 000 dalībnieku, šodien preses konferencē informēja Rimi Rīgas maratona direktors Aigars Nords.

Viņš uzsvēra, ka maratona dalībnieki tiks izkliedēti pa divām dienām, skrējēji dosies dažādās trasēs un skrējieni tiks organizēti pa viļņiem, tādējādi nodrošinot pēc iespējas mazāku savstarpējo kontaktēšanos.

Ārzemju atlēti maratonā piedalīsies attālināti, skriešanas laikā izmantojot speciālo aplikāciju, kas ļaus maratona rīkotājiem fiksēt distanci un laiku.

Pašlaik plānots, ka neklātienes sacensībās varētu piedalīties aptuveni 3000 sportistu no 60 valstīm.

Savukārt klātienē maratonā varētu piedalīties tikai atsevišķi atlēti, kuriem nepieciešams kvalificēties olimpiskajām spēlēm. Šādu sportistu skaits tiek lēsts mazāk par desmit.

Uzvaras laurus maratonā varēs plūkt tikai klātienes sacensību dalībnieki, bet neklātienē startējošie tāpat kā visi pārējie dalībnieki, saņems piemiņas medaļas.

Izmaiņas paredzētas arī dzirdināšanas punktu darba organizēšanā. Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, šogad maratona dalībniekiem tiks izsniegti neatvērti dzērienu iepakojumi. Līdz ar to sportistiem jārēķinās, ka pašiem skriešanas laikā būs jāatver dzērienu pudeles.

Kā aģentūrai LETA atzina Nords, šis drošības apsvērumu diktētais jaunievedums varētu nozīmēt, ka sportisti plašākā teritorijā atbrīvosies no tukšajiem dzērienu iepakojumiem. Taču viņš ir pārliecināts, ka tas neradīs problēmas un Latvijas Zaļais punkts, ar ko noslēgta vienošanās par atkritumu savākšanu, tiks ar to galā.

Šogad būtiski samazināts arī balvu fonds. Ja iepriekšējā gadā kopējais maratona balvu fonds bija 125 000 eiro un pirmās vietas ieguvēji tika pie prēmijas, kas rakstāma ar četrām nullēm, tad tagad pirmās vietas ieguvēji tiks prēmēti ar simbolisku summu - 1000 eiro.

Kā informēja Nords, šogad, atšķirībā no citiem maratoniem, Rimi Rīgas maratons būs vairāk tautas pasākums, nevis profesionāļu sacensības un tajās būs redzami atsevišķi profesionāļi, kuriem ir svarīgs sasniegtais rezultāts un kvalifikācija olimpiskajām spēlēm.

Kā ziņots, Rimi Rīgas maratons ir viens retajiem Pasaules Vieglatlētikas asociācijas Zelta zīmes maratoniem pasaulē, kurš, ievērojot epidemiologu norādījumus notiks šogad.

10.oktobrī un 11.oktobrī visas nedēļas nogales garumā pie Brīvības pieminekļa atsevišķos "viļņos" startēs visas Rimi Rīgas maratona distances - Bērnu dienas distances mazajiem un 4, 2 kilometru Ģimeņu skrējiens.

Sestdien, 10.oktobrī, paredzētas Bērnu dienas distances un Ģimeņu skrējiens, bet svētdien, 11.oktobrī - sešu kilometru, desmit kilometru, pusmaratona un maratona distances.

Rīgas maratona distance piedāvās vienu no retajām un pēdējām iespējām vēl šogad sportistiem kvalificēties 2021.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi