Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Caunei par izcīnīto pirmo vietu Eiropas U-20 čempionātā vieglatlētikā varētu piešķirt līdz 8538 eiro

Saskaņā ar Ministru kabineta (MK) noteikumiem par kārtību, kādā piešķiramas naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā un naudas balvu apmēru, biedrības Latvijas Vieglatlētikas savienība sportiste Agate Caune par izcīnīto pirmo vietu Eiropas U-20 čempionātā vieglatlētikā var pretendēt uz naudas balvu līdz 8538 eiro pirms nodokļu nomaksas, aģentūra LETA noskaidroja Izglītības un zinātnes ministrijā.

Savukārt sportistes treneris un apkalpojošais personāls kopā var pretendēt uz naudas balvu līdz 4269 eiro.

Iesniegums kopā ar citu federāciju pieteikumiem par naudas balvas piešķiršanu šā gada nogalē tiks virzīts izskatīšanai Latvijas Nacionālajā sporta padomē. Tās priekšlikumi par naudas balvu piešķiršanu tiks iesniegti izskatīšanai Ministru kabinetā, kas pēc padomes ieteikuma noteikts precīzus naudas balvu apmērus.

Ministrijā atzīmēja, ka gadījumā, ja sportistam individuālajos sporta veidos, komandu sporta spēļu nacionālajai izlasei vai komandu sporta spēļu valsts izlasei kalendāra gadā ir vairāki sasniegumi, par kuriem var tikt piešķirta naudas balva, to sportistam, viņa treneriem, sportistu apkalpojošiem sporta darbiniekiem, apkalpojošam personālam un attiecīgajai sporta federācijai piešķir tikai par to sasniegumu, par kuru attiecīgajos MK noteikumos noteikts lielāks naudas balvas apmērs. Ja naudas balvas apmērs ir vienāds, to piešķir tikai par vienu sasniegumu.

Latvijas sportiste Caune pagājušajā nedēļā Jeruzalemē izcīnīja otro uzvaru Eiropas U-20 vieglatlētikas čempionātā, ar jaunu sacensību rekordu finišējot pirmā 5000 metru skriešanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi