Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pozitīvā gaisotnē aizvadīti Jūrmalas skriešanas svētki

Trešdien, 4.maijā jau divpadsmito reizi Majoru pludmalē tika aizvadīti Jūrmalas skriešanas svētki, kas šogad norisinājās kuplā skaitā. Jūrmalas skriešanas svētki ir unikāls tautas sporta pasākums, kas pulcē visu vecumu skriešanas un nūjošanas entuziastus un profesionāļus, turklāt vienīgais skriešanas masu pasākums, kura distances ir izvietotas pludmales smiltīs.

“Prieks redzēt, ka Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienas ietvaros tik daudzi cilvēki izvēlas aktīvi un veselīgi pavadīt laiku. Svētku gaisotnē ir jūtama īpaša saliedētības atmosfēra. Vēlos apsveikt katru dalībnieku ar savu izaicinājumu un mērķu pārvarēšanu.” pēc pasākuma atzina organizatoru Maratoni.lv  pārstāvis Arnis Lazdiņš.

Skriešanai bija paredzētas trīs distances, kas izvietotas pludmales smiltīs – piecu un desmit kilometru skrējiens bez vecuma ierobežojuma un īpašā 0,5–1 kilometra distance bērniem. Desmit kilometru distanci visātrāk pievārēja Kristaps Bērziņš, sieviešu vērtējumā ātrākā bija Viktorija Bogdanova. Piecu kilometru distancē uzvarētājs bija Andris Saldons, bet starp sievietēm uzvarēja Alīna Sokunova.

Nūjošanā desmit un 21 kilometra distancē dalībnieki sacentās trīs dažādās distancēs sieviešu un vīriešu konkurencē, par uzvarētājiem 21km distancē tiesneši atzina Nauri Rūduli. Sieviešu konkurencē – Daci Janeku. 10km distancē starp vīriešiem uzvarēja Valdis Ņilovs. Starp sievietēm – Baiba Bolgzda. Savukārt piecu kilometru distancē varēja startēt visi un dalībnieki netika dalīti pēc vecuma, šajā distancē uzvaras laurus plūca Artūrs Pušpurs un Sandija Kalniņa.

Visi finišētāji balvā saņēma Jūrmalas skriešanas svētku piemiņas medaļu. Par labu noskaņojumu sacensību laikā rūpējās viens no populārākajiem sporta pasākumu vadītājiem Lauris Lizbovskis, savukārt pasākuma muzikālo noformējumu nodrošināja DJ Ed Veto.

Jūrmalas skriešanas svētkus atbalsta Neptunas, Biofarmacija.eu un Torley.

Jūrmalas skriešanas svētkus organizē Maratoni.lv sadarbībā ar Latvijas tautas sporta asociāciju un ar Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības atbalstu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi