Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

U23 rekordiste 800 m Mauriņa: Pirmo reizi jutu skrējienu un tempu, ir progress

Pagājušajā nedēļas nogalē Valmierā notikušajā Latvijas čempionātā vieglatlētikā Sporta skolas Arkādija pārstāvji Invida Mauriņa un Valters Kreišs ne tikai uzvarēja, sasniedza personīgos rekordus, bet arī uzstādīja attiecīgi Latvijas U23 rekordus telpās 800m un kārtslēkšanā.

Mauriņa, kura ar olimpieti un Latvijas rekordisti Līgu Velveri sarūpēja vienu pašiem interesantākajiem dueļiem par zeltu, atzina, ka pirmo reizi jutusi skrējienu un tempu, kā arī tik nepieciešamo pārliecību, lai uzvarētu, bet Kreišs, kurš čempionātā startēja pēc slimošanas, norādīja, ka nedaudz pietrūcis, lai pārvarētu 5,71m, bet drīzumā tas varētu notikt, informē SS “Arkādija” pārstāvis Ivars Bācis. 

Viens no spilgtākajiem šī čempionāta momentiem bija Invidas Mauriņas un Līgas Velveres spraigais duelis 800m, kur, ļoti līdzīgā cīņā pārspējot valsts rekordisti Velveri, par čempioni kļuva arkādiete Mauriņa, uzstādot Latvijas U23 rekordu (2:05,80) un kļūstot par trešā vērtīgākā čempionāta rezultāta īpašnieci – 1092 punkti.

“Pirms starta nezināju, kā Līga Velvere plāno skriet, tāpēc biju gatava distanci arī “vadīt”. Kad sākām skriet, Līga uzņēmās vadību, un, tā kā temps bija atbilstošs arī man, tad turpināju skriet kā otrā. Pēdējā aplī aiz pirmā līkuma sajutu pārliecību un gāju garām, lai mēģinātu uzvarēt. Viņa, protams, negribēja mani laist garām, tāpēc mēs tā līdzīgi skrējām blakus, bet kaut kā man izdevās izvirzīties priekšā. Pēdējā līkumā mēs varējām arī drusku saķerties, jo skrējām cieši blakus, bet taisnē izdevās “aiziet”,” skrējienu atceras jaunā U23 rekordiste, uzslavējot arī skatītāju skaļo atbalstu, kas sacensībās palīdzot.

“Varu teikt, ka esmu apmierināta ar rezultātu, jo tas ir personīgais rekords iekštelpās, kā arī mani pašu pārsteidza, ka U23 Latvijas rekords telpās. Taču nevaru apgalvot, ka bija tik grūti, kā biju domājusi, jo distances laikā jutos diezgan pārliecināti par sevi. Pirmo reizi bija tā, ka jutu skrējienu un jutu tempu, jo parasti tas viss notiek automātiski, bet šoreiz ļoti labi visu jutu. Trešajā aplī bija brīdis, kad gribēju iet garām, jo jutu, ka drusku nokrītas temps,” atceras Andreja Saņņikova audzēkne un piebilst, ka tajā brīdī nolēmusi vēl neizvirzīties priekšā un “pasēdēt” aizmugurē, jo iekštelpās ir grūtāk ar apdzīšanu un nevar kurā katrā brīdi to uzsākt.

“Neskatoties uz to, ka nebija viegli, citreiz ir bijis grūtāk. Tas nozīmē, ka kaut kādā veidā es progresēju un varētu skriet ātrāk. Un mani tas priecē. Nebiju gaidījusi, ka skriešu kā otrā, tāpēc, protams, šāda rezultāta sasniegšanā ir arī Līgas nopelns,” par Latvijas pieaugušo rekordisti telpās atzinīgi izsakās Mauriņa.  

Valters Kreišs kārtslēkšanā pārvarēja 5,66m augstumu un uzstādīja arī Latvijas čempionātu telpās rekordu, kas bija viņa paša iepriekšējā personīgā rekorda augstumā – 5,65m un kopš 1987. gada piederēja Aleksandram Obižajevam. Papildu tam un U23 valsts rekordam Mareka Ārenta audzēknis ar nopelnītajiem 1173 punktiem kļuva par čempionāta augstvērtīgākā rezultāta uzrādītāju.

“Sacensībās piedalījos pēc slimošanas, tāpēc startu čempionātā kopumā vērtēju kā labu. Pēc slimošanas sanāca uztaisīt tikai divus īsus treniņus, kuri bija tikai kā “iekustēšanās” treniņi, taču emocionāli sacensībās jutos ļoti labi un gan jau tāpēc arī izdevās veiksmīgs lēciens 5,66m augstumā un jauna personīgā rekorda sasniegšana,” norāda U23 rekordists.

“Par rezultātu esmu diezgan priecīgs. Lai gan gribējās beidzot pārvarēt 5,71m un biju ļoti tuvu tam, zinu, ka drīzumā kādās no sacensībām tas izdosies,” optimistiski noskaņots ir Eiropas U23 čempionāta 4. vietas ieguvējs.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi