Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Graudiņa un Kravčenoka kronētas par Eiropas pludmales volejbola karalienēm

Latvijas sportistes Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka piektdien Bulgārijā notikušajā Eiropas volejbola konfederācijas (CEV) noslēguma pasākumā tika kronētas par gada "Pludmales karalienēm", vēsta Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Sofijā notikušajā CEV noslēguma pasākumā Latvijas sportistes šādu godu ieguva pirmo reizi karjerā.

CEV volejbola noslēguma pasākums notiek jau piekto reizi un kļuvis par ikgadēju tradīciju. Tajā tiek apbalvoti labākie Eiropas spēlētāji, treneri un amatpersonas par sezonas sasniegumiem un ieguldījumu volejbola attīstībā.

Gandarījumu par lielisko sezonu un iegūto apbalvojumu neslēpa abas Latvijas sportistes.

 "Jūtamies gandarītas un esam priecīgas, ka mūsu padarīto darbu novērtē Eiropas līmenī. Šī mums būs īpaša balva," stāstīja volejbolistes. "Protams, spilgtākie šīs sezonas mirkļi saistīti ar uzvarām Eiropas čempionātā un olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā. Uzvaras šajos turnīros mums garantēja visu laiku veiksmīgāko kopīgo sezonu, taču vienlaikus mēs pašas neaizmirstam arī sezonas neveiksmīgākos turnīrus Varšavā un Ešpiņu, kuros mums nekas nesanāca un zaudējām daudz spēles." 

"Šie zaudējumi mums ļāva izvērtēt, ko varam un nevaram, kā arī ļāva atrast pareizo ritmu un saprast pareizās sajūtas un mentalitāti, ar kādu jāaizvada spēles laukumā. Maskavā un Ķīnā tas mums izdevās, uz laukuma jutāmies perfekti."

Spēlētājas arī nedaudz ieskicēja nākamo sezonu mērķus: "Tagad līdz novembrim mums bija pilnīga atpūta no treniņiem. Par cik esam izpildījušas lielāko mērķi - iekļūt olimpiskajās spēlēs, šobrīd esam uzstādījušas sev jaunu - nākamsezon paaugstināt mūsu komandas vietu pasaules rangā. Tāpat komandai pievienojies fiziskās sagatavotības treneris Andris Eikens un jau novembrī pamazām liksim pamatus sezonai," norādīja sportistes.

Graudiņa un Kravčenoka šajā sezonā nedaudz negaidīti triumfēja Eiropas čempionātā, ieguva devīto vietu Pasaules čempionātā un, uzvarot Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, pārrakstīja Latvijas volejbola vēsturi kā pirmā valsts sieviešu pludmales volejbola komanda, kas kvalificējusies olimpiskajām spēlēm.

Pasaules rangā Latvijas sportistes ieņem 22. vietu.

Top komentāri

Tālis
T
Atbalstu - jaukas dāmas!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi