Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Graudiņai un Kravčenokai neizdodas apturēt austrālietes, gaidāma spēle par olimpisko bronzu

Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka Tokijas olimpisko spēļu pusfināla duelī ceturtdien ar rezultātu 0-2 (21:23, 13:21) piekāpās Austrālijas duetam Mariafei Artaho de Solarai un Talikai Klensijai, kas nozīmē, ka rīt agri no rīta viņas aizvadīs spēli par bronzu.

Latvijas pārim iespēja ieķerties mačā bija pirmajā setā, bet otrajā spēle pilnībā salūza pēc tehniskā pārtraukuma un nācās ciest neveiksmi. Graudiņa un Kravčenoka mačā pieļāva 13 kļūdas, bet pretinieces spēlēja gandrīz teicami, pelnīti sasniedzot olimpisko spēļu finālu.

Līdz ar to rīt plkst. 4:00 pēc Latvijas laika 2019. gada Eiropas čempiones Graudiņa un Kravčenoka spēkosies ar šveicietēm Anuku Veržē-Deprē un Joanu Heindrihu, kuras ir pērnā gada kontinenta spēcīgākās sportistes.

Tomēr Latvijai joprojām ir palikušas cerības uz finālu pludmales volejbolā, jo šodien plkst. 15:00 pusfināls vīru turnīrā gaidāms Mārtiņam Pļaviņam un Edgaram Točam.

Spēli Austrālijas sportistes sāka ar labām servēm un pēc diviem neprecīziem Kravčenokas uzbrukuma sitieniem mūsu atlētes ātri nokļuva iedzinējos ar 1:4. Kravčenokas veiksmīga darbība aizsardzībā un Graudiņas bloks ļāva ātri samazināt deficītu līdz 3:4, kam sekoja vēl viens Graudiņas bloks un 4:4. Laba austrāliešu aizsardzība un Klensijas netveramā serve atkal mūsējām deva -3 (5:8), turklāt šoreiz neizdevās strauji atspēlēties un tehniskajā pārtraukumā Latvijas atlētes devās pie 9:12. Klensijas lieliska serve uz tablo lika iedegties jau 10:14 un, kaut arī Latvijas sportistu sniegums nebija slikts, austrālietes darbojās ļoti pārliecinoši.

Pie rezultāta 13:17 Graudiņa un Kravčenoka paņēma pārtraukumu, kam sekoja pāreja servēt uz de Solaru un tika momentā atgūti trīs punkti, bet pēc austrāliešu pārtraukuma arī panāks 17:17. Nākamos divus punktus atkal ieguva austrālietes, bet tam sekoja labs uzbrukums, austrāliešu kļūda piespēlē un rezultāts atkal 19:19. Setu savā labā austrālietes noslēdza ar trešo setbumbu, Graudiņai neveiksmīgi uzņemot servi - 21:23.

Otrā seta pirmo punktu guva Latvijas sportistes, bet vēlāk Graudiņas bloks panāca arī 4:3, kam sekoja arī Kravčenokas netveramā serve, bet pēc Peru dzimušās de Solaras kļūdas uzbrukumā rezultāts jau bija 7:4 un austrālietes pieprasīja pārtraukumu. Kravčenokas kļūda uzbrukumā samazināja pārsvaru līdz 8:7, bet vēl viens viņas sitiens ārpus laukuma deva arī 10:10 un pārsvars bija izlaists.

Spēle pēkšņi salūza pēc tehniskā pārtraukuma, kad Graudiņa pāris reižu neveiksmīgi uzcēla piespēli. Mūsu sportistes nokļuva iedzinējos ar 11:14, tam sekoja vēl divas Graudiņas un Kravčenokas pašu pieļautas kļūdas un rezultāts bija jau 12:17, bet vēl pēc mirkļa arī 12:20 un uzvarētājs bija izšķirts. Līdz ar to maču austrālietes noslēdza ar izrāvienu 13:3.

Pirmajā pusfināla spēlē šorīt amerikānietes Eiprila Rosa un Aleksa Klinmena ar 2-0 (21:12, 21:11) sagrāva šveicietes Anuku Veržē-Deprē un Joanu Heindrihu.

Vīru pusfinālā Pļaviņam un Točam pretim stāsies pēdējo sezonu pasaules labākais pludmales volejbola pāris Annešs Mūls un Kristians Sērums no Norvēģijas. Latvija ir vienīgā valsts, kas būs pārstāvēta gan vīru, gan dāmu pludmales volejbola turnīra pusfinālā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi