Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Graudiņai un Samoilovai Latvijas 2023.gada labākā pludmales volejbola pāra tituls

Tīna Laura Graudiņa un Anastasija Samoilova sestdien svinīgajā ceremonijā Rīgā saņēma 2023.gada Latvijas labākā pludmales volejbola pāra balvu, otrdien ziņo Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Latvijas Volejbola federācijas (LVF) rīkotā 2023.gada Latvijas labāko volejbolistu un pludmales volejbolistu apbalvošanas ceremonija notika "Splendid Palace" telpās. Pavisam tika pasniegtas balvas 12 nominācijās un balvas par mūža ieguldījumu, kā arī pateicības balvas volejbola veicinātājiem.

Graudiņa un Samoilova aizvadītajā gadā pasaules čempionātā izcīnīja devīto vietu, kā arī "Beach Pro Tour" "Elite 16" sērijas posmos izcīnīja vienu ceturto un divas dalītas piektās vietas, uzvarot "Challenge" turnīrā Filipīnās.

Balva gada komandai volejbolā tika Daugavpils "Ezerzemei"/DU, kas pavasarī kļuva par Latvijas čempioni vīriešu sacensībās.

Par gada uzlecošo zvaigzni ir atzīts šīs komandas otrā tempa uzbrucējs Armands Rokjāns, kurš ceremonijas laikā Latvijas izlases rindās Polijā cīnījās 2024.gada Eiropas U-20 čempionāta kvalifikācijā.

Savukārt balva gada labākajam trenerim volejbolā tika pasniegta Daugavpils kluba trenerim Rihardam Puķītim, kurš pirmajā trenera karjeras sezonā pirmo reizi zelta medaļas Latvijas čempionātā sagādāja Daugavpils komandai "Ezerzeme"/DU, kā arī kopā ar komandu izcīnīja trešo vietu Baltijas līgā un izcīnīja Latvijas Superkausu.

Balva gada labākajam trenerim pludmales volejbolā tika pasniegta Atvaram Vildem, bet par gada labāko jaunatnes treneri tika atzīts Latvijas U-18 zēnu izlases un Rīgas Volejbola skolas treneris Māris Vensbergs.

Savukārt Vildes audzēkņiem pludmales volejbolistiem Kristiānam Fokerotam ar Oliveru Bulgaču, kuri kļuva par bronzas medaļu ieguvējiem Eiropas U-22 un U-20 čempionātos, tika Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) pateicība.

Balvu labākajam tiesnesim pludmales volejbolā saņēma Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) starptautiskās kategorijas tiesnesis un Latvijas Valsts prezidenta adjutants Egils Tišanovs, bet balvu gada labākajam volejbola tiesnesim - FIVB starptautiskās kategorijas tiesnesis, 2023.gadā kā pirmais no Baltijas valstīm pasaules U-19 čempionātu volejbolā tiesājušais liepājnieks Salvis Kurtišs.

Gada sporta skolas balva tika Liepājas Sporta spēļu skolai.

Par balvas ieguvēju labākā sēdvolejbolista nominācijā kļuva Andrejs Filipavičs, kurš 2023.gadā palīdzēja Latvijas izlasei sasniegt visu laiku lielāko panākumu Eiropas čempionātos - sesto vietu.

Pasākumā tika pasniegtas arī trīs balvas par mūža ieguldījumu, atzīmējot Ainara Cīruļa, Andra Vitauta Kļaviņa un Gundegas Lapiņas devumu.

Īpašas balvas federācijas atbalstītājiem bija sarūpējis LVF ģenerālsekretārs Arnis Tunte, atzīmējot Rīgas domes, Mamaju ģimenes, volejbola kluba "Piejūra"/MSĢ, "Saulkrastu Kokteiļa" organizatora Andra Vanaga un Jūrmalas pašvaldības devumu volejbola un pludmales volejbola atbalstīšanā.

Tāpat pasākumā Jūrmalas domes priekšsēdētāja Rita Sproģe pavēstīja, ka Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs no 13. līdz 16.jūnijam notiks Jūrmalā, par ko LETA jau ziņoja.

Jau ziņots, ka pagājušā gada Latvijas labākā volejbolista balvu saņēma Kristaps Šmits, bet volejbolistes - Marta Kamēlija Levinska.

No 15. līdz 25.decembrim ikviens varēja balsot par 2023.gada labāko volejbolistu un volejbolisti, gada komandu volejbolā un gada pludmales volejbola komandu, kā arī uzlecošo zvaigzni.

Gada titula ieguvēji tika noteikti, ņemot vērā līdzjutēju balsojumu (40%), sporta žurnālistu viedokli (30%) un Latvijas volejbola federācijas valdes viedokli (30%).

Gada treneri pludmales un klasiskajā volejbolā, gada tiesnesi pludmales un klasiskajā volejbolā, gada sēdvolejbolistu, gada sporta skolu noteica Latvijas volejbola federācijas komisijas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi