Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Graudiņa/Kravčenoka iekļūst Eiropas čempionāta pusfinālā

Latvijas duets Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka piektdien Minhenē Eiropas čempionātā pludmales volejbolā nodrošināja vietu pusfinālā.

2019.gada Eiropas čempiones Graudiņa un Kravčenoka, kuras sieviešu turnīrā izliktas ar trešo numuru, ar rezultātu 2-0 (21:18, 21:18) izcīnīja uzvaru pār mājiniecēm Karlu Borgeri un Juliju Zūdi, kuras turnīrā izsētas ar sesto numuru.

Pusfinālā latvietes tiksies ar Nīderlandes duetu Raisa Shona/Katja Stama, kuras sacensībās izsētas ar piekto numuru un ceturtdaļfinālā piektdien ar 2-1 (22:20, 19:21, 15:11) pieveica turnīra otro duetu no Šveices Menija Bentele/Anuka Veržē-Deprē.

Arī pusfināla spēle notiks piektdien.

Apakšgrupā latvietes uzvarēja abās spēlēs un uzreiz iekļuva astotdaļfinālā. Latvijas dāmu duets C grupas pirmajā spēlē ar 2-0 (21:16, 21:12) izcīnīja uzvaru pār dānietēm Klāru Vindelefi/Sofiju Bisgordu (30.) un nodrošināja vietu izslēgšanas turnīrā, bet otrajā mačā ar 2-0 (21:16, 21:14) bija pārākas pār somietēm Taru Lahti/Annīnu Parkinenu (19.).

Ceturtdien astotdaļfinālā latvietes ar 2-0 (21:12, 21:18) pieveica polietes Katažinu Kocjoleku un Marta Lodeju (24.).

Savukārt ar 18.numuru izsētie 2015.gada Eiropas čempioni Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš turnīra otrajā kārtā plkst.17 pēc Latvijas laika tiksies ar sacensību galvenajiem favorītiem pasaules, olimpiskajiem un četrkārtējiem Eiropas čempioniem norvēģiem Annešu Mūlu un Kristianu Sērumu, kuri izsēti ar pirmo numuru.

Samoilovs/Šmēdiņš B grupas pirmajā mačā ar 1-2 (23:21, 23:25, 12:15) zaudēja poļiem Pjotram Kantoram un Macejam Rudolam (15.) un otrajā ar 2-0 (21:15, 21:17) guva virsroku pār vāciešiem Simonu Pfrečneru un Filipu Husteru (31.).

Ceturtdien Samoilovs/Šmēdiņš izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā ar 2-0 (21:18, 21:18) izcīnīja uzvaru pār francūžiem Jusefu Krū un Kinsiju Aju (20.).

Čempionāta spēļu tiešraides vērojamas meistarsacīkšu oficiālajā "YouTube" kanālā "Munich 2022".

Eiropas čempionātā 32 dueti sadalīti astoņās apakšgrupās. Abos mačos uzvarējušie pāri uzreiz iekļuva astotdaļfinālā, bet vienu panākumu izcīnījušie dueti izslēgšanas turnīru sāks no pirmās kārtas, kamēr abās cīņās zaudējušajiem pludmales volejbolistiem čempionāts būs beidzies.

Pērn Vīnē notikušajā čempionātā Graudiņa/Kravčenoka ieņēma ceturto vietu, bet Samoilovs/Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs nepārvarēja "play-off" otro kārtu.

pievienota 3.-4. rindkopa

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi