Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Jēkabpils Lūšu volejbolisti piecu setu cīņā uzvar Latvijas Superkausā

Jēkabpils Lūšu komanda svētdien Olimpiskajā sporta centrā izcīnīja uzvaru Latvijas Superkausā vīriešiem.

Jēkabpilieši ar rezultātu 3-2 (24:26, 25:23, 25:18, 19:25, 15:11) pārspēja savu principiālo pretinieci "RTU Robežsardze"/"Jūrmala" komandu.

Superkausa ieguvējs tika noskaidrots izšķirošajā, piektajā, setā, kura galotnē "Lūši" pēc pretinieku pāris kļūdām panāca 14:11. Turpinājumā Kristaps Šmits ar gremdservi panāca 15:11, realizējot mačbumbu.

"Lūšiem" rezultatīvākais ar 26 punktiem, trīs no tiem ar netveramajām servēm, bija Šmits, bet 25 punktus pievienoja Pāvels Jemeļjanovs, kurš trīs punktus guva blokā.

Pretiniekiem 20 punktus guva Aleksandrs Avdejevs, bet 18 punkti, trīs no tiem blokā, bija Renāram Jansonam.

Šajā duelī nelielā favorītu lomā bija Jēkabpils komanda, kurai labāk veicies gan "Credit24" meistarlīgā Baltijas valstu mērogā kopumā, gan savstarpējās spēlēs (3-2 un 3-2), gan pēdējā lielajā meistarības pārbaudē pret Igaunijas grandiem februāra pirmās nedēļas beigās, kad savās mājās "Lūši" pret Tartu "Bigbank" un "Saaremaa" uzvarēja abās spēlēs (attiecīgi 3-1 un 3-2), bet jūrmalnieki - tikai vienā - 3-2 pret "Bigbank", otrajā dienā ar 1-3 piekāpjoties Sāmsalas klubam.

Tomēr arī iepriekšējā sezonā Latvijas kausa finālā favorīti bija "Lūši", taču uzvaras laurus plūca toreizējā Rīgas RTU/"Robežsardze" vienība.

Jau ziņots, ka sievietēm Superkausā spraigā cīņā uzvarēja "Rīgas Volejbola skola"/"Latvijas Universitāte" (RVS/LU) komanda, kas ar rezultātu 3-2 (21:25, 33:31, 20:25, 25:16, 20:18) pārspēja "Jelgavas" vienību.

Superkausa ideja radās Covid-19 ierobežojumu apstākļos, kad kļuva skaidrs, ka komandas šajā sezonā nespēs aizvadīt Latvijas kausa turnīru. Tāpēc klubi sadarbībā ar LVF noorganizēja Superkausa izcīņu starp divām šī brīža spēcīgākajām Latvijas sieviešu un vīriešu komandām, finālā tiekoties pērnās sezonas Latvijas kausa ieguvējiem ar spēcīgāko Latvijas čempionāta klubu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi