Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kēls: Mūsu puiši reizēm laukumā nesaprata, kas notiek

Olimpiskā čempione Francija trešdien Eiropas čempionāta finālturnīra grupu turnīra pēdējā spēlē ar Latviju spēlēja tik ātri, ka Latvijas volejbolisti reizēm laukumā nesaprata, kas notiek, pēc mača sarunā ar žurnālistiem teica Latvijas izlases galvenais treneris Avo Kēls.

Jau ziņots, ka Latvijas vīriešu volejbola izlase piektajā D grupas spēlē ar 0-3 (18:25, 14:25, 17:25) piekāpās Tokijas olimpisko spēļu čempionei Francijai.

"Bija redzams, ka tie ir olimpiskie čempioni. Mūsu puiši reizēm laukumā nesaprata, kas notiek. Tik ātri viss norisinājās. Ļoti laba spēle, lai paskatītos, kā izskatās čempioni un kā - mēs," par trešdienas spēli teica Kēls.

Viņš arī atzīmēja, ka vāciešu serves bija spēcīgākas, kaut arī francūžu - sarezģītākas, tāpēc pārāk daudz kļūdu bija servju uzņemšanā, kā arī norādīja uz atšķirību meistarībā.

Pēc diviem 2-3 zaudējumiem Horvātijai un Slovākijai atlikušajā laikā Latvijas volejbolisti būtībā tikai varēja gaidīt, kā nospēlēs viņu konkurenti cīņā par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs, jo Francijas un Vācijas izlases ir pusgalvu pārākas par pārējām četrām grupas vienībām.

Otrdien un trešdien Horvātija piepildīja vienīgo Latvijai atlikušo dalības "play-off" spēlēs variantu, vispirms ar 3-2 uzvarot Igauniju un tad ar 3-1 pieveicot arī Slovākiju. Tomēr jāgaida ir vēl arī ceturtdienas spēļu rezultāti, jo teorētiski pie uzvaras pret attiecīgi Franciju un Vāciju vēl var tikt Igaunija un Slovākija.

"Šodien variantu tikt pie punktiem nebija, visi gaida rītdienas spēļu rezultātus - kā uzvedīsies francūži spēlē pret igauņiem un vācieši - pret slovākiem. Un šobrīd ir grūti tikt galā ar domām. Turklāt šāda gaidīšana "ēd" treneru veselību. To es zinu pilnīgi noteikti," teica Kēls.

Viņš apstiprināja, ka pret Franciju gribēja dot iespēju uzspēlēt pēc iespējas visiem, tai skaitā laižot laukumā 17 gadus veco "libero" Artemu Petrovu, un labāk sagatavoties "play-off", ja tāds Latvijai būs.

Uz jautājumu, vai tāda Francija kā trešdien var zaudēt Igaunijai, Kēls atbildēja, ka "tāda Francija nevar, bet cita Francija - var".

Otrā tempa uzbrucējs Kristaps Šmits, kurš ar deviņiem punktiem kļuva par rezultātivāko Latvijas izlases rindās spēlē ar Franciju, apstiprināja , ka "varēja just, ka pretinieku klase ir augsta".

"Tomēr domāju, ka viņi mūs arī drusciņ piesaudzēja. Ar servēm viņi ļoti neriskēja. "Pirmie tempi" viņiem spēlēja ļoti agresīvi. Bija jūtams pārākums pār mūsu pirmā tempa spēlētājiem. Viņi, protams, servju uzņemšanā bija daudz labāki par mums, un tas izteica daudz ko," saka Šmits, piebilstot, ka stāties pretī Francijas izlasei ir jebkura volejbolista sapnis.

"Domāju, ka mums visiem ir jābūt priecīgiem par to, ka mēs cīnāmies par punktiem un par tikšanu ārā no grupas, jo tāda iespēja joprojām pastāv. Priecājamies par katru punktiņu, ko dabūjam. Nez vai bija daudz tādu, kas domāja, ka mēs dabūsim punktiņus un varētu skatīties kaut kur tālāk. Tāpēc paši esam priecīgi, un uzskatu, ka komanda ir nostartējusi ļoti labi," vērtējot padarīto piecās spēlēs, saka otrā tempa uzbrucējs, kurš nākamo sezonu aizvadīs Somijā.

"Ceturtdien mēģināšu gulēt pēc iespējas ilgāk, lai ātrāk pienāk tā pēdējā spēle un beidzot zinām iznākumu," viņš saka par gaidīšanas procesu.

"Protams, ar komandu gribējām iekļūt "play-off" spēlēs. Jāizmanto tāda iespēja, jo otras tādas tik drīz var arī nebūt," par mērķiem, braucot uz Tallinu sarunā ar aģentūru LETA teica otrs rezultatīvākais vīrs Latvijas izlases rindās trešdien Kristers Dardzāns.

"Šodien spēlējām droši, ar prieku, ka ir tāda iespēja - tikties ar tāda ranga volejbolistiem. Domāju, ka bija labi, taču atšķirību spēles klasē un to, kā viņi spēlē, var redzēt - olimpiskie čempioni un mēs, kas pēc daudzu gadu pārtraukuma atkal esam tikuši Eiropas čempionātā," viņš apstiprināja rezultāta uz tablo likumsakarību.

"Pirms Vācijas spēles un iepriekšējām trim satraukuma nebija, taču otrdien, kaut gan īsti stresu nejutu, pēc aiziešanas gulēt gultā dīdījos ļoti ilgi," par nakti pirms spēles ar Franciju saka volejbolists, kurš pret Franciju pirmoreiz Tallinā laukumā nāca pamatsastāvā.

"Par to, ka pret Franciju iziešu pamatsastāvā, uzzināju pirms sildīšanās. Sanācām aplī, un pateica," saka sportists, uzsverot, ka pats varējis labāk nospēlēt blokā.

"N'Gape mani, atzīšos godīgi, izāzēja kā jaunieti. Pārējo darīju tā, kā spēju. Varbūt servēt varēju labāk, bet pēdējā laikā "nejūtu servi". Ar to, kāpēc tā, vēl jātiek skaidrībā," par spēli saka Dardzāns, savu darbību, atskaitot pēdējā setā pret Vāciju, kas nepadevās, atzīstot par labu.

Uz Itālijas spēcīgāko līgu nākamajā sezonā ceļā esošais Dardzāns saka, ka noteikti atmiņā no šī turnīra paliks "izlases čaļi un šis pasākums kā tāds, jo pirmo reizi tādā esmu. Viss ir profesionāli noorganizēts. Un skaists volejbols."

Ceturtdien nāksies gaidīt divu spēļu rezultātus, lai uzzinātu, vai jābrauc uz Rīgu vai jālido uz Čehijas pilsētu Ostravu, kur notiks pirmās kārtas izslēgšanas spēles. Dardzāns noteikti gribēs vērot spēles - hallē vai televīzijā.

D apakšgrupā pirmo vietu ar četrām uzvarām četrās spēlēs un 12 punktiem ieņem Francija, bet deviņi punkti četrās spēlēs ir Vācijai. Trešā ar trīs uzvarām piecās spēlēs un septiņiem punktiem ir Horvātija, bet Latvijai četrās cīņās ir viena uzvara un pieci punkti. Četrus mačus aizvadījušajām Slovākijai un Igaunijai abām ir pa vienai uzvarai un trīs punktiem.

Izslēgšanas turnīru sasniegs grupas četras labākās komandas.

Noslēdzoties grupu turnīram, kā pirmais kritērijs vietu sadalē būs izcīnītās uzvaras, pēc tam - gūtie punkti, uzvarēto/zaudēto setu attiecība, gūto/zaudēto mazo punktu attiecība un visbeidzot rezultāti savstarpējās cīņās.

Latvijas izlase Eiropas čempionāta finālturnīrā atgriezusies pēc 26 gadu pārtraukuma un pirmajā spēlē sarūpēja pārsteigumu - uzvara 3-1 (25:23, 25:22, 16:25, 25:21) pār galvenā trenera Avo Kēla dzimteni Igauniju. Otrajā spēlē latvieši sestdien ar rezultātu 2-3 (30:28, 20:25, 25:23, 29:31, 11:15) zaudēja Horvātijai, pirmdien ar 2-3 (18:25, 25:23, 25:13, 19:25, 7:15) Slovākijai, bet otrdien - ar 1-3 (22:25, 19:25, 27:25, 17:25) Vācijai.

Latvijas izlases kapteinis arī šajā turnīrā ir Toms Švans. Uz turnīru devās 14 volejbolisti, bet rezerves sarakstā palika cēlājs Jānis Jansons un uzbrucējs Jānis Medenis. Covid-19 gadījumā ir paredzēta iespēja no rezerves saraksta pieteikt vienu spēlētāju turnīra gaitā.

2020.gada septembrī Latvijas vīriešu izlase savā kvalifikācijas grupā apsteidza Spāniju, Moldovu un Kipru, izcīnot pirmo vietu. Latvijas volejbolisti tādējādi kvalificējās Eiropas čempionāta finālturnīram, kur iepriekš spēlēja 1995.gadā, iegūstot 11.vietu.

Latvijas izlases galvenajam trenerim Avo Kēlam palīdz asistenti Guntis Atars un Austris Štāls.

Eiropas čempionāta finālturnīrs notiek Igaunijā, Somijā, Polijā un Čehijā, piedaloties 24 izlasēm, kas sadalītas četrās apakšgrupās. Izslēgšanas turnīrā iekļūs katras apakšgrupas četras labākās komandas.

Turnīra norises laikā valstsvienības viesnīcās dzīvo "burbuļa" apstākļos. Gadījumā, ja Latvijas izlasei izdosies sasniegt "play-off", lidojumu uz Ostravu ar čārterreisu nodrošinās organizatori.

Latvijas izlases sastāvs startam Eiropas čempionātā Tallinā:

cēlāji - Deniss Petrovs (Ņižņijnovgorodas ASK, Krievija), Edvīns Skrūders (Jēkabpils "Lūši");

diagonāles uzbrucēji - Kristers Dardzāns (Jēkabpils "Lūši"), Hermans Egleskalns (Pirejas "Olympiacos", Grieķija), Kristaps Platačs ("Parnu", Igaunija);

pirmā tempa spēlētāji - Renārs Pauls Jansons ("RTU Robežsardze"/"Jūrmala"), Toms Švans ("Parnu", Igaunija), Gustavs Freimanis (Jēkabpils "Lūši");

otrā tempa uzbrucēji - Romāns Saušs ("Valepa", Somija), Kristaps Šmits (Jēkabpils "Lūši"), Atvars Ozoliņš ("Parnu", Igaunija), Edvarts Buivids ("Lindaren Volley Amriswill", Šveice);

"libero" - Ingars Ivanovs ("RTU Robežsardze"/"Jūrmala"), Artems Petrovs ("Lotos").

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi