Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas volejbolisti piekāpjas grupas favorītei Spānijai

Latvijas vīriešu volejbola izlase pirmdien Nikosijā cieta zaudējumu Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra otrajā spēlē.

Latvijas izlase ar rezultātu 1-3 (22:25, 21:25, 25:16, 19:25) piekāpās grupas favorītei Spānijai.

Spēli ar gūtu punktu uzsāka Latvija, izceļoties komandas kapteinim Tomam Švanam, bet seta turpinājumā spāņi pamazām pārņēma iniciatīvu. No 18:24 izdevās nedaudz pietuvoties, bet uzvaru setā ar 25:22 vinnēja spāņi.

Otro setu Latvija zaudēja tā vidū, kad netika galā ar devītā numura - Alehandro Vihila - planējošajām servēm, kā rezultātā 14:12 pārtapa par 14:18. Spāņi uzvaru noturēja 25:21.

Trešais sets sākās ar Hermana Egleskalna lielgabalservēm, panākot 7:1 Latvijas labā un noturot pārsvaru līdz seta beigām, - 25:16. Pēc labām Švana servēm Latvija ceturtajā setā panāca 3:1, tomēr seta otrajā pusē spāņi izvirzījās vadībā un uzvarēja setā ar 25:18 un arī visā spēlē.

Visvairāk punktus Latvijas izlases labā guva Egleskalns, kuram tika 22 punkti. Ozoliņš sakrāja 16 punktus, desmit punkti tika Švanam, septiņi - Saušam. Vēl bez "libero" Ingara Ivanova laukumā devās Zigurds Adamovičam, Renārs Pauls Jansons, Edvarts Buivids, šīs dienas jubilārs Deniss Petrovs arī Kristaps Šmits, Edvīns Skrūders un Kristaps Platačs.

Pretinieku rindās rezultatīvākais ar 14 punktiem bija Huans Manuels Gonsaless, bet vēl trīs spēlētāji sakrāja ar diviem cipariem rakstāmu punktu skaitu.

Tikmēr Latvijas nākamā pretiniece Kipra negaidīti ar 0-3 (22:25, 22:25, 22:25) atzina Moldovas pārākumu.

D grupā līdere ar sešiem punktiem divās spēlēs ir Spānija, Latvijai un Moldovai ir pa trim punktiem, bet Kipra ir bešā.

Jau ziņots, ka pirmajā spēlē Latvija svētdien ar rezultātu 3-0 (25:10, 25:21, 25:20) pārspēja Moldovas izlasi, bet Spānija ar 3-1 (25:22, 25:27, 25:17, 25:17) pārspēja Kipru.

Latvijai ir izdevies kvalificēties finālturnīram 1995.gadā, bet Avo Kēlam ar Igaunijas izlasi - divreiz. Galvenā trenera Kēla vadībā šis latviešiem ir otrais mēģinājums iekļūt Eiropas čempionāta finālā.

2019.gadā Latvija Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā apakšgrupā spēlēja kopā ar igauņiem un Izraēlas valstsvienību. Vienīgo uzvaru pēdējā mačā izdevās izcīnīt pār izraēliešiem, taču apakšgrupā nācās samierināties ar pēdējo, trešo, pozīciju.

Tikmēr Spānija spēlējusi desmit finālturnīros, no kuriem veiksmīgākais bija 2007.gadā, kad izdevās izcīnīt zelta medaļas. Divus gadus pirms tam spāņi aizkļuva līdz pusfinālam, bet palika ceturtajā vietā.

Vēl pirms došanās uz Kipru Latvijas izlase Igaunijā aizvadīja trīs pārbaudes spēles ar vietējo valstsvienību, visos dueļos ciešot neveiksmi. Tāpat bija plānoti dueļi ar Polijas komandu Radomas "Cerrad Enea Czarni", taču Covid-19 pandēmijas dēļ tie bija jāatceļ.

Otrdien paredzēta spēle ar Kipru. Otrais aplis sāksies 4.septembrī pret Moldovu, bet nākamajās divās dienās jācīnās ar spāņiem un kipriešiem.

Eiropas čempionāta atlases turnīrs D grupā notiks Kipras galvaspilsētā Nikosijā, kur spēles divos riņķos tiks aizvadītas no 30.augusta līdz 6.septembrim. Tajā bez Latvijas un mājinieces Kipras piedalīsies arī Spānija un Moldova.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrs D grupā būs vienīgais, kurā vienā valstī uzreiz aizvadīs abus riņķus, turklāt vienīgais, kuru spēlēs augusta beigās un septembra sākumā, pārējās grupās finālturnīra dalībniekus noskaidrojot nākamā gada janvārī.

Finālturnīrs plānots 2021.gada augustā un septembrī Polijā, Čehijā, Somijā un Igaunijā. Četras mājinieku izlases un astoņas labākās iepriekšējo Eiropas meistarsacīkšu komandas Serbija, Slovēnija, Francija, Krievija, Itālija, Ukraina, Vācija un Beļģija vietu finālturnīra Eiropas 24 labāko komandu skaitā jau ir nodrošinājušas. Atlikušās 12 vietas finālturnīrā ieņems septiņu grupu uzvarētāji un pieci labākie otro vietu ieguvēji.

Latvijas volejbola izlases sastāvs:

cēlāji - Deniss Petrovs (Ņižņijnovgorodas ASK, Krievija), Edvīns Skrūders (Jēkabpils "Lūši");

otrais temps - Romāns Saušs ("Argo de Sete", Francija), Kristaps Šmits ("Limbaži"/MSĢ), Atvars Ozoliņš ("Parnu", Igaunija), Markuss Cielavs ("Savo Volley", Somija);

diagonāle - Hermans Egleskalns (Pirejas "Olympiakos", Grieķija), Edvarts Buvids (Amrisvilas "LINDAREN Volley I", Šveice), Kristaps Platačs ("Parnu", Igaunija), Renārs Jansons (RTU/"Robežsardze");

pirmais temps - Toms Švans ("Parnu", Igaunija), Vladislavs Blumbergs, Zigurds Adamovičs (abi - Jēkabpils "Lūši");

libero - Ingars Ivanovs (RTU/"Robežsardze").

pievienota 8. un papildināta 9.rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi