Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

LVF gatava organizēt 2020.gada Eiropas čempionātu pludmales volejbolā

Latvijas Volejbola federācija (LVF) jau ilgstoši risina sarunas ar Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) vadību par Eiropas 2020.gada čempionāta finālposma organizēšanu Latvijā, piektdien vēsta LVF. Kā potenciālais sacensību norises laiks šobrīd tiek izskatīts septembra sākums.

"Sarunas notiek jau kopš aprīļa, kad uzzinājām, ka Nīderlandē plānotais turnīrs varētu nenotikt," atklāj LVF valdes loceklis Kaspars Timermanis.

"Jau aprīlī centāmies noskaidrot, kāda ir situācija ar čempionāta organizēšanu Nīderlandē, kur turnīrs bija plānots sākotnēji. Saņēmām informāciju, ka sacensības tur norisināties nevarēs un CEV jau izstrādājusi atbalsta programmu valstīm, kuras būtu gatavas uzņemties turnīra organizēšanu. Jau tobrīd izteicām vēlmi organizēt čempionātu," stāsta Timermanis.

"Mūsu priekšrocības ir pieredze šādu turnīru organizēšanā, kā arī sportiskie rezultāti," argumentē LVF ģenerālsekretārs. "Gan mūsu vīru dueti, gan dāmas pēdējos gados apliecinājuši savu varējumu starptautiskajā arēnā, kas nav mazsvarīgi, lai iegūtu tiesības rīkot svarīgāko Eiropas mēroga turnīru."

Augstas raudzes starptautisks turnīrs Majoru smiltīs Jūrmalā norisinās kopš 2014.gada. Togad CEV satelītturnīra finālā Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs pārspēja Armandu Āboliņu un Haraldu Regžu.

Gadu vēlāk augstāka ranga CEV Masters sērijas sacensībās Šmēdiņš ar Samoilovu bija trešie, bet 2016.gadā, kad pirmoreiz notika arī sieviešu sacensības, Jūrmalā atkal uzvarēja Samoilovs ar Šmēdiņu, Mārtiņam Pļaviņam ar Regžu ierindojoties trešajā vietā.

2017.gada augustā Jūrmala rīkoja Eiropas mēroga svarīgākās sacensības - Eiropas čempionāta finālu. Šmēdiņš ar Samoilovu tika līdz finālam, kur piekāpās itāļiem - Danielem Lupo un Paolo Nikolai, bet Tīna Laura Graudiņa un Anastasija Kravčenoka izcīnīja pārsteidzoši augsto piekto vietu.

Graudiņa un Kravčenoka bija otrās nākamā gada Eiropas U-22 meistarsacīkstēs Jūrmalā, bet vīriešu konkurencē uzvaras laurus plūca Mihails Samoilovs un Kristaps Šmits.

Savukārt 2019.gadā Jūrmalā debitēja Pasaules tūres trīs zvaigžņu sacensības vīriešiem. Arī šeit uzvarēja mājinieki - Šmēdiņš ar A. Samoilovu. Šogad Jūrmalā pirmoreiz vajadzēja norisināties arī Pasaules tūres posma sacensībām sievietēm, taču šis turnīrs koronavīrusa pandēmijas dēļ tika pārcelts uz nākamo gadu.

 

Top komentāri

Joske Malkonens
J
Dodiet tikai naudu no valsts budžeta neparedzētiem gadījumiem, un mūsējie ir gatavi noorganizēt visu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi