Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pļaviņš: Beļģiem ir laba serve, taču šoreiz tā nenostrādāja

Beļģijas duets Drīss Kokelkorens un Toms van Valle iepriekšējā nedēļā komercturnīrā Utrehtā lielā mērā, tieši pateicoties servei, iekļuva finālā, bet Jūrmalas stadionā serve beļģiem nepadevās, pēc Latvijas dueta Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs uzvaras trešdien savā pirmajā mačā Eiropas čempionātā pludmales volejbolā Jūrmalā sarunā ar ziņu aģentūru LETA teica Pļaviņš.

Turnīrā ar ceturto numuru izliktie latvieši ar 2-0 (21:16, 21:19) pārspēja Beļģijas duetu Drīss Kokelkorens un Toms van Valle, kuri Jūrmalā spēlē ar 29.numuru.

"Uzvarējām ar bloku," pēc mača teica Pļaviņš, ņemot vērā, ka arī pēdējo punktu latvieši izcīnīja pēc nesekmīga van Valles mēģinājuma pa slīpo izsist caurumu Toča veidotajā blokā. "Beļģiem ir laba serve, taču šoreiz tā nenostrādāja. Savukārt otrajā setā mēs paši pāris punktus nepaņēmām."

"Knapi, knapi," uz jautājumu par pierašanu pie centrālā laukuma, kurā šogad uzreiz bija jāsāk ar spēlēm, saka dueta aizsargs Pļaviņš.

"Arī smiltis ir vidējas. Ir labi. Trenējāmies uz cietām, bet komercturnīrā Utrehtā tās bija vēl mīkstākas," piebilst Točs.

Utrehtas sacensībās, kurās duets tika līdz pusfinālam, bet beļģi finālā izcīnīja ceturto vietu, Pļaviņš atzīmē, ka to formāts prasa ņemt visu, ko var, bet tad nesanāk nekas. "20 punktu seta formātā tomēr var vairāk izpildīt no tā, kas pirms spēles ir plānots," viņš stāsta par atšķirībām.

No pozitīvā Nīderlandes turnīrā Točs nevilcinoties min "saidauta" - punktu gūšanas pēc pretinieka serves - trenēšanu turnīra gaitā, jo tam ir liela nozīme "King of the Court" formātā, bet Pļaviņš uzsver, ka izdevies redzēt beļģu pašreizējo varējumu.

Rīt mačā par pirmo vietu grupā latvieši tiksies ar austriešu veterāniem Aleksandru Horstu un Klemensu Dopleru.

Eiropas čempionāts pludmales volejbolā Jūrmalā notiek no 15. līdz 20.septembrim. Turnīrs pa 32 pāriem vīriešu un sieviešu konkurencē pulcē labākos Eiropas pludmales volejbola vīriešu duetus no 16 valstīm un sieviešu duetus no 13 valstīm.

Turnīrs Covid-19 pandēmijas dēļ pretendē uz viena no sezonas spēcīgākajiem turnīriem dalībnieku ziņā statusu pasaulē.

Kaut gan olimpiskais rangs saistībā ar Covid-19 pandēmiju tika iesaldēts šī gada 16.martā, tradicionāli Eiropas čempionāts ir viens no turnīriem, kurā komandas cīnās par olimpiskā ranga punktiem.

Volejbolisti cīnīsies arī par kopējo balvu fondu 200 000 eiro apmērā.

Lēmums par sacensību organizēšanu Latvijā tika pieņemts Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) 2020.gada 7.jūlija valdes sēdē.

Šogad Jūrmalā vajadzēja norisināties arī Pasaules tūres posma sacensībām, taču šis turnīrs koronavīrusa pandēmijas dēļ tika pārcelts uz nākamo gadu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi