Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pludmales volejbola duets Pļaviņš/Točs Tokijā spēlēs par trešo vietu

Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs ceturtdien Tokijas olimpiskajās spēlēs zaudēja norvēģiem un sestdien spēlēs par trešo vietu.

Pļaviņš/Točs ar 0-2 (15:21, 16:21) zaudēja sacensību pirmajiem numuriem no Norvēģijas - Annešam Mūlam un Kristianam Sērumam.

Pirmo punktu mačā ar uzbrukumu guva Mūls, bet pēc 1:5 latvieši bija spiesti pieprasīt pārtraukumu. Mūls ne vien uzbrukumā nekļūdījās, bet arī līdz tehniskajam pārtraukumam bija paspējis sakrāt trīs blokus.

Punktu starpība turpināja svārstīties divu - triju punktu robežās, līdz pēc trim pēc kārtas gūtiem punktiem norvēģi panāca 14:9. Atspēlēties neizdevās, norvēģiem pēc Mūla ceturtā bloka setā pret Toču panākot 21:15.

Otrajā setā pēc 1:1 norvēģi vairs ne reizes neļāva izlīdzināt rezultātu. Pēc 6:5 turnīra galvenie favorīti panāca 9:5. Latvieši otrajā setā bija pārgājuši uz servēm pa Sērumu. Izdevās pietuvoties līdz viena punkta attālumam, tehniskajā pārtraukumā pēc Toča uzbrukuma dodoties ar 10:11.

Norvēģu pārsvaram svārstoties punkta - divu robežās, 16:13 panāca Mūls ar bloku pret Toča māņu sitienu. Vēl viens viņa bloks deva jau 17:13. Cīņas raksturam nemainoties, norvēģi iekļuva finālā ar uzvaru otrajā setā ar 21:16.

Kaut arī norvēģi pieļāva piecas kļūdas servēs, bet latvieši tikai - vienu, punktus nevienam no duetiem ar servi gūt neizdevās.

Noteicošā bija turnīra labākā bloķētāja Mūla darbība blokā, izceļoties ar desmit bloķētiem latviešu uzbrukumiem, kamēr Točs spēja nobloķēt divus pretinieku uzbrukumus.

Mūls guva desmit punktus 15 uzbrukumos, Sērums - 14 punktus 22 uzbrukumos. Latviešiem šie rādītāji bija zemāki - Točam 17 punkti 32 uzbrukumos, Pļaviņam pieci punkti 12 mēģinājumos.

Aizsardzībā nedaudz labāks bija Pļaviņš, kurš spēlē bumbu atgrieza pēc sešiem pretinieku uzbrukumiem, kamēr Sērums - piecas.

Jau ziņots, ka Pļaviņš/Točs ceturtdaļfinālā ar 2-0 (21:16, 21:19) pārspēja Brazīlijas duetu, kura sastāvā laukumā devās 2016.gada olimpiskais čempions Alisons Seruti un Alvaru Filju. Abi izsēti ar ceturto numuru.

Astotdaļfinālā latvieši ar 2:0 (21:19, 21:18) guva virsroku pār brazīliešiem Brunu Oskaru Šmitu, kurš bija Alisona pārinieks Riodežaneiro, un Evandru Gonsalvesu Oliveiru, kuri turnīrā bija izsēti ar astoto numuru.

Grupā Pļaviņš/Točs uzvarēja divās no trim spēlēm un ieņēma otro vietu. Pirmajā cīņā Tokijā Pļaviņš/Točs bez došanās kortā saņēma uzvaru pret čehiem Ondržeju Perušiču un Davidu Šveineru (11.), otrajā cīņā ar 2-1 pārspēja pasaules čempionus - Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) duetu Vjačeslavu Krasiļņikovu un Oļegu Stojanovski, bet trešajā duelī ar 0-2 atzina meksikāņu Hosue Gastona un Hosē Rubio (23.) pārākumu.

Norvēģijas duets grupā pieveica Austrālijas un Spānijas duetu, bet piekāpās OKR komandai Iļja Ļešukovs/Konstantīns Semjonovs, kurus vēlāk apspēlēja ceturtdaļfinālā - 2-0 (21:17, 21:19). Astotdaļfinālā tika pievarēti 2013.gada pasaules čempioni nīderlandieši Aleksandrs Brouvers un Roberts Mēvsens.

Otrā pusfinālā ceturtdien tiksies Krasiļņikovs/Stojanovskis un Kataras duets Čerifs Junuss/Ahmeds Tidžans.

Olimpiskie čempioni tiks noskaidroti 7.augustā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi