Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Samoilovs/Šmēdiņš pasaules čempionāta pirmajā spēlē svin uzvaru

Latvijas pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš piektdien pasaules čempionāta pirmajā spēlē tika pie panākuma.

Samoilovs/Šmēdiņš, kuri meistarsacīkstēs izsēti ar 20.numuru, ar 2-0 (21:17, 21:16) uzvarēja austriešus Aleksandru Hūberu/Kristofu Dresleru (29.).

Pēc nonākšanas pirmā seta ievadā iedzinējos ar 1:3 Latvijas duets izvirzījās vadībā un panāca divu punktu pārsvaru (7:5). Seta vidusdaļā iniciatīvu pārņēma austrieši (13:12), taču Latvijas duets, spēlējot pārliecinoši, izrādījās spēcīgāks un spēja tikt pie piecu punktu pārsvara (20:15). Tuvojoties seta izskaņai, austrieši atguva divus punktus, bet par panākumu pirmajā setā parūpējās Samoilovs, gūstot 21.punktu (21:17).

Savukārt otrajā setā sākumā spēle ritēja līdzīgi, kamēr austrieši spēja izvirzīties vadībā ar 7:5. Turpinājumā vadību pārņēma Samoilovs/Šmēdiņš (10:8) un palielināja savu pārsvaru līdz pieciem punktiem (15:10). Seta turpinājumā austriešiem izdevās samazināt deficītu, taču izskaņā veiksmīgāk spēlēja Latvijas duets, uzvarot otrajā setā ar 21:16.

Sestdien Samoilovs/Šmēdiņš plkst.15 mērosies spēkiem ar Salemindžeborunu Bahmanu un Arašu Vakili no Irānas (44.), bet pirmdien, plkst.16, tiksies ar brazīliešiem Žeorži Vanderleju un Andrē Lojolu (5.).

Jau ziņots, ka Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka pirmajā spēlē ar 2-0 (21:13, 21:7) pārspēja Marokas duetu Imāna Seruāla/Siāda Mahasīna.

Rīt latvietes plkst.10.00 mēros spēkus ar japānietēm Miki Išī un Sajaku Mizoi (27.), bet svētdien šajā pašā laikā tiksies ar Tokijas olimpisko spēļu bronzas medaļniecēm Joanu Heidrihu un Anuku Veržē-Deprē no Šveices (22.).

Gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē sacensības sāks 48 komandas, kas sadalītas 12 apakšgrupās.

Katras grupas divas labākās vienības, kā arī četras labākās trešo vietu ieņēmējas uzreiz iekļūs izslēgšanas cīņās. Pārējie astoņi dueti četros pāros vienā "play-off" cīņā noskaidros pēdējās četras izslēgšanas spēļu dalībnieces. Sacensību turpinājumā cīņas notiks pēc olimpiskās sistēmas.

Sacensības no 10. līdz 19.jūnijam norisināsies Romā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi