Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Vīriešu volejbola izlases treneru kolektīvu papildina Kolčins

Par vienu no Igaunijas volejbola speciālista Avo Kēla palīgiem Latvijas vīriešu volejbola izlasē kļuvis Boriss Kolčins, kuram jau iepriekš bijusi pieredze darbā ar Kēlu, informē Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Kā spēlētājs Kolčins savulaik kļuvis par pasaules un Eiropas junioru čempionu PSRS izlases sastāvā, kā arī uzvarēja PSRS čempionātā "Radiotehniķa" formā un PSRS Tautu spartakiādē Latvijas izlases rindās.

Kolčins iepriekš vairākas sezonas strādāja Latvijā, trenēdams Latvijas junioru izlasi un piedaloties Latvijas vīriešu izlases (laikā, kad galvenā trenera pienākumus pildīja Raimonds Vilde) un kluba ASK/"Kuldīga" darbā. Aizvadītajā sezonā viņš bija Krievijas komandas Belgorodas "Belogorie" galvenais treneris. Iepriekš kā treneris vairākkārt izcīnījis Krievijas čempionāta godalgas.

Ar Kēlu abi veiksmīgi sastrādājušies Igaunijas izlasē, sekmējot valstsvienības iekļūšanu Eiropas čempionāta finālturnīrā.

"Kolčins ir ļoti pieredzējis speciālists. Mūsu līdzšinējais kopīgais darbs Igaunijas izlasē bija veiksmīgs, tāpēc izteicu vēlmi strādāt kopā arī šajā ciklā. Ar Kolčinu runājām jau gada sākumā, kad gribēju saprast, vai viņš būtu gatavs kļūt par vienu no maniem palīgiem. Esmu gandarīts, ka federācijai ar treneri izdevies vienoties un turpmāk atkal varēsim strādāt vienam mērķim. Reizi uz Eiropas čempionāta finālturnīru aizvedām Igaunijas izlasi, tagad to pašu vēlamies paveikt arī ar Latvijas izlasi. Viņa pieredze mums noteikti noderēs," LVF citē Kēla teikto.

Kolčins neslēpj, ka labi pārzina Latvijas volejbolu, kas viņa gadījumā noteikti ir pluss. 

"Biju izlases treneru kolektīvā pie trenera Raimonda Vildes, tāpat strādāju arī ar Latvijas junioru izlasi, spēlētāji man ir labi zināmi. Pats savulaik biju viens no tiem, kurš bija par Kēla iecelšanu Latvijas izlases galvenā trenera amatā, tagad strādāsim kopā," pauž Kolčins.

Latvijas izlase šobrīd turpina gatavoties Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm, kas plānotas rudenī (precīzs laiks šobrīd vēl nav zināms) un Kolčins valstsvienībai pievienosies pirmdien, kad tā atsāks darbu pēc Līgo svētku brīvdienām

Par vietu finālturnīrā latviešiem augustā un septembrī būs jācīnās vienā grupā ar Spānijas, Moldovas un Kipras izlasēm

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi